Fidesz újítás: Torna nélküli kötelező tornaóra az iskolákban, az olyan, mint a lombkorona nélküli lombkoronasétány az EU-s támogatások mutyijában? Tényleg a vicc kategória?
"Azokban az iskolákban, ahol a tornatermek szűkössége vagy hiánya miatt nem lehet szakszerűen megtartani a heti öt testnevelésórát, azok legyenek elméleti" tornaórák.
Hozott Orbán valami határozatot de rohadtul nem érdekelte hogy megvalósítható -e mert pl. nincs hozzá infrastruktúra az iskolákban. Mert stadionokra ment a pénz. De jól lehet villogtatni a bólogató szavazói közegük előtt.
Eddig is volt ilyen.
Egyik haverom gyereke olimpiatörténetből írt dolgozatot pár éve tornaórán.
Nem biztos, hogy ez annyira rossz dolog, ha valaki kevésbé ügyes szekrényugrásban, talajgyakorlatban, medicinlabda dobásban, tud javítani elméletből. Mondjuk én alapból nem értem miért kell a testnevelést osztályozni.
Amikor általános iskolás voltam, aki nem került be az énekkarba, annak zenetörténet órára kellett járni, pedig az 1995 környékén volt. Az még igazságtalanabb volt, mivel az énekkarban énekelni kellett és megtanulni a dalokat, szemben a zenetörténettel, ahol rengeteg elméletet kellett megtanulni.
Lehet persze Fidesz oldalról magyarázgatni... Valahol a lényeg veszik el ezzel.
Hogy a mozgásgazdagságot kívánó gyerekek nem üljenek napi 5-6-7 órát az iskolában nulla mozgással. Illetve hogy a tornaóra után sokkal jobban tudnak figyelni elméleti tantárgyakra. Valamint mozgáskultúra és testtudat fejlesztés fizikai síkon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!