Mi lesz vajon a DK-MSZP-PM triumvirátus sorsa 2026-ban?
Figyelt kérdés
3 párt koalíciója esetén a bejutási küszöb háromszoros, vagyis 15%. Ehhez képest az EP választás alapján 8%-on állnak. Mi lesz így 2026-ra?2024. jún. 11. 20:53
A kérdező szavazást indított:
Elindulnak együtt és 15% felett végezve bejutnak a parlamentbe.
Elindulnak együtt, de nem érik el a 15%-ot és parlamenten kívül rekednek.
Egy párttá olvadnak össze és így 5% fölött végezve bejutnak.
A DK ledobja magáról a pióca MSZP-t és PM-et, és így 5% fölött végeznek. MSZP-PM nem jut be a parlamentbe.
A DK ledobja magáról az MSZP-PM-et, de még így sem érik el az 5%-ot.
25 szavazat
1/7 anonim válasza:
Sajnálom a szociáldemokrata embereket, hogy ilyen pártokra kényszerülnek szavazni.
3/7 anonim válasza:
Remélhetőleg az utolsó felvonásuk!
5/7 anonim válasza:
2026—ban mi az a DK MSZP PM?
PM ről most se tudok sokat csak annyit, hogy a Tordai B és a Karácsony G az összes szavazója és tagja
6/7 anonim válasza:
Én úgy gondolom hogy megmaradnak kis erős párttá tömörülve. Nekem nem szimpatikus és nem tartom demokratikusnak a kétpártrendszert, igenis legyenek mindkét oldalon meghatározó kisebb pártok is.
7/7 senior10 válasza:
szerintem ez a trió mostantól kénytelen lesz együtt maradni. így együtt talán 2026-ot még átvészelik, önállóan talán a dk-nak lenne egy fikarcnyi esélye az 5%-ra, de a másik kettőnek semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!