Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen volt annó a szociba...

Milyen volt annó a szociba élni, mint magyar?

Figyelt kérdés
milyen volt gyereknek, milyen volt felnőttnek lenni?
2010. okt. 30. 10:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó! A létbiztonság mához képest hihetetlenül jó volt! És pláne a 60-as évektől messze nem volt akkora diktatúra mint amit néhányan rémregélnek.Én pld kitűnő tanuló lévén Népköztársasági ösztöndíjat kaptam a Tufts egyetemre pedig nem voltam se KISZ se párttag. Aki kiemelkedőt nyújtott azt meg is becsülték.
2010. okt. 30. 11:09
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Jó volt. A mára külföldiek kezére vagyonok, gyárak mind állami tulajdonban voltak. Hatalmas mezőgazdaságunk volt mely létbiztonságot adott. Ma ki vagy szolgáltatva, ha egyszer a külföldiek azt mondanák nem adnak terményt éhen halnál és kész.
2010. okt. 30. 11:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Elsőnek:

Ma meg nyújthatsz bármennyire kiemelkedőt akkor is lekaksiznak. Robotokat keresnek csak gyártósorokra akik ingyen vagy annál olcsóbban a trógermunkát elvégzik. Minél ostobább és birkajelleműbb valaki annál könnyebben megél.

2010. okt. 30. 11:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal-sokkal nyugodtabb volt az élet, mint manapság.
2010. okt. 30. 11:21
 5/13 anonim ***** válasza:

Már sokszor hálát adtam az istennek, hogy én akkor lehettem fiatal, és nem kellett a mai mocsokban szenvednem. Mindent megszereztem akkor, amire a hátralevő életemben nekem és a családomnak szüksége lehet, ezért engem már nem különösebben érdekel, mi történik manapság.

Azért sajnálom a mai fiatalokat.

2010. okt. 30. 11:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ma meg nyújthatsz bármennyire kiemelkedőt akkor is lekaksiznak"

Akkor nem fordulhatott elő hogy valaki elblicceli az egyetemi éveket és lényegi tudás nélkül kikerült diplomával. Ma meg a diákok fel vannak háborodva hogy merik őket megbuktatni, mintha tudás nélkül járna nekik a diploma.A 80-as évek végétől fordult meg ez a trend amikor megjelentek a külföldi cégek akkor kezdték azokat is mellőzni akik pedig lényegi tudással rendelkeztek.Pld mivel tanácsadó voltam kémiai szakmában olyant láttam hogy a japán az esztergályosnak azt is megmondta hogy milyen fordulatszámon esztergáljon egy ötvözött acélt holott azt az esztergályosnak a szakmájából kifolyóan tudni kellene.

2010. okt. 30. 11:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Hárman voltunk testvérek. A szüleink nem kerestek sokat,de mindhárman egyetemet végeztünk,szüleim építettek házat,vettek egy Wartburgot, és egy hobbit is. Nem volt egyikmük sem párttag,sőt mindannyian jártunk rendszeresen templomba.

Sokkal jobb volt,mint ma.

2010. okt. 30. 11:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
én csak '95-ben születtem, de anyám és nagyszüleim mindig mesélnek a 90 előtti időkről, ők nagyon szerettek akkor élni. :)
2010. okt. 30. 12:14
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudjátok mi volt a legjobb?

Hogy senki nem politizált.

Nem tudta senki, ki éppen a miniszterelnök.

Volna egy fogadásom, hogy a google használata nélkül, ma sem mondjátok meg, ki volt a miniszterelnök 1985-ben.

Pedig 12 évig ő volt egyfolytában

2010. okt. 30. 12:18
 10/13 A kérdező kommentje:
és az ország fejlődését nem hiányoltátok? azt szokták mondani hogy magyarországon a szociba megállt az idő... tényleg így volt?
2010. okt. 30. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!