A magas részvétel a Tisza által mozgosított eddig passzív szavazóikat jelzz? Vagy az eddig lusta fidesz szavazók húzták fel cipőjüket és szavaztak a békére?
Szerintem inkább Tisza.
A fideszes ismerőseim közül sokan nem szavaznak.
A Tisza szimpatizánsok között a közvélemény kutatók szerint elhanyagolható azoknak a száma akik 2022-ben nem szavaztak.
Szóval ez ilyen wishful thinking a részedről, hogy passzivokat szólítottak meg. A magas részvétel meg az az EP vagy önkormányzati választásokhoz képest magas, az országgyűlésihez képest már most (11 óra) 3%-kal vagyunk elmaradva, szóval ha meglesz a 60% nap végére az már komoly eredmény lesz. (49% ment el legutóbb önkormányzati választásokra)
Az a "magas" részvétel alig egy tizeddel magasabb, mint legutóbb.
Statisztikailag magasabb, de alig van jelentősége.
Ha valamit mondani kell, akkor inkább a Tisza miatt szerintem. Viszont az, hogy eddig magasabb a részvételi arány nem jelenti azt, hogy a szavazás lezárultakor is sokkal magasabb lesz, lehet hogy sok a nagyon lelkes szavazó, akik már korán elmentek, vagy senki nem akar a legnagyobb forróságban kimenni. Meg ugye mivel egyben van az önkormányzati és az EP azt nem tudják külön mérni, hogy mennyien adnak le az egyiken érvénytelen szavazatot.
Szóval szerintem várjuk meg a nap végét az elhamarkodott következtetésekkel, úgyis minden kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!