Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapestiek, ti hogy a fenébe...

Budapestiek, ti hogy a fenébe tudtok ilyen emberekkel, ilyen társadalomban élni? Hiszen elvileg ti is magyarok vagytok, vagy nem?

Figyelt kérdés

Legutóbb bőven a covid előtt voltam Budapesten, de most nem úsztam meg, egy kötelező program keretein belül oda kellett utaznom egy napra és amit láttam az iszonyatos volt. Valami szörnyű ami ott van, a pokol mezsgyéje.

A belvárosban meg a Corvin negyednél voltunk és valami iszonyú volt. Magyar szót alig hallottam. Az emberek fele ilyen kínai, indiai, muszlim, néger, sőt még dél-amerikai őslakost is láttam. Életemben először örültem a romáknak, mert azok legalább magyarul kiabáltak nem angolul, mandarinul, perzsául vagy valami zulu nyelven. Akik fehérek voltak azoknak is nagy részük nem is magyarul beszélt. Abszolút kisebbséginek éreztem ott magam.

Borzalmas. Hogy a fenébe tudtok ilyen társadalomban létezni? Megbolondulnék.

Miért nem szavaztatok valami migráns ellenes pártra? 95%-os Mi Hazánkos városnak kellene lennie Budapestnek, erre meg.. a baloldalra szavaztok, a migráns pártiakra.

Így valóban nem fogunk vidékiek és budapestiek soha kijönni egymással.. és nem a vidékiek hibájából.

2024. máj. 30. 13:24
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Ja, mert a turista negyedben voltál
2024. máj. 30. 13:25
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
A Corvinnál sok külföldi van, turisták is, meg a nagy irodaházakban dolgozók is. Futárok is onnan viszik a kaját. Kicsit kijjebb már neked is "normális" helyzetet találtál volna.
2024. máj. 30. 13:29
 3/8 BécsiFehér ***** válasza:
49%

Rákóczi-tér: kínai élelmiszer üzlet.

Népszínház utca: pakisztáni, arab, török élelmiszer üzletek, arab, indiai, afgán, nigériai éttermek, büfék.

Nem vagyok pesti, és számomra teljesen rendben vannak. Rendszeresen vásárolok ott fűszereket és élelmiszert. Nélkülük egy árva pitát sem kapnék a magyar boltokban, más dolgokról nem is beszélve. Miskolcon sajnos semmi ilyesmi nincs.

2024. máj. 30. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:
20%

Én se értem hogy bírják. Amikor még nem volt ennyi migráns, akkor se volt jó a helyzet.

Cigányok, hajléktalanok, kéregetők zaklattak állandóan.

Ilyen vidéken nincs. Itt nem akarnak kizsebelni, meg beléd állítani a bökőt. Nincsenek is kéregetők.

Maximum az alkoholista közmunkások rontják a képet, de ők se zaklatnak. Nyugisan elvannak.

2024. máj. 30. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Világszinten megfigyelhető, hogy minél nagyobb egy város, annál kevésbé "nacionalista", ez alól Budapest sem kivétel.

Az elmúlt 14 évben tapasztalt kormányzás után a budapestiek zöme pont lesz*rja azt, hogy "ki fog-e jönni" a vidékiekkel, szóval ezzel nem fogsz meghatni senkit.

2024. máj. 30. 14:21
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
4 Meg a rossz arcu jobber boomer nyuggerek, akik iszonyat alpari mucsai stilusban viselkednek barkivel, aki naluk fiatalabb... na akkor en inkabb valami bantuneger tarsasagaban vagyok szivesebben, mint veluk.
2024. jún. 2. 00:48
 7/8 anonim ***** válasza:
65%
Szoval ezt is magunknak koszonhetjuk. Sot, a videkieknek. Pont most volt bekemenet... na kozejuk kell menni, pont az olyan fajtak lakjak ah egesz videket, aki egeszseges akar maradni mentalisan, az jobb, ha elkulonul toluk.
2024. jún. 2. 00:49
 8/8 BécsiFehér ***** válasza:
78%

"sőt még dél-amerikai őslakost is láttam"

Perui indiánok már legalább 30 évvel ezelőtt zenéltek a nagyvárosok utcáin.

"valami zulu nyelven"

Eddigi afrikai ismerőseim között egy sem így beszélt, hanem portugálul, franciául, ezek mellett általában angolul is. És legtöbbször magyarul is.

Bármelyikük szélesebb látókörrel rendelkezett, mint egy tipikus xenofób magyar, idegennyelveket nem beszélő ember, aki életében nem járt külföldön.

2024. jún. 2. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!