Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péter az országgyűlési...

Magyar Péter az országgyűlési választásokra alapít új pártot, vagy marad a Tisza arca?

Figyelt kérdés

máj. 20. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Alapítani biztosan nem fog, max átnevezi a pártot. De szerintem annyira elterjedt a támogatói körében az “árad a Tisza” kifejezés meg az egyéb folyóhoz köthető kifejezések és versek, hogy maradni fog a Tisza név.
máj. 20. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem marad a Tisza. Nekem tetszik ez a nèv, sokszempontból talàlò...
máj. 20. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem is marad a Tisza. Ráadásul nekem duplán is tetszik, nemcsak azért mert ez a "legmagyarabb" folyónk (szinte végig magyar nyelvterületen folyik, határokon kívül és belül - míg a Duna egy nemzetközi folyam), hanem azért is, mert nekem személy szerint Gróf Tisza Istvánt is eszembe juttatja.

Tudom, hogy ez véletlen egybeesés, de szerintem szerencsés, mert Magyar Péter szerintem pont olyan konszenzusteremtő politikus, mint Tisza István volt, aki hidat képezett az akkori szekértáborok fölött és a "konzervatív - liberális konszenzus" híve volt, azt vallota, hogy a nemzet érdekében a különböző politikai oldalaknak közös nevezőt kell találniuk.

"a Tisza családból származó magyar arisztokrata politikus, országgyűlési képviselő, a Magyar Királyság miniszterelnöke először (egyben a király személye körüli miniszter), továbbá a Képviselőház elnöke, valamint több alkalommal a horvát–dalmát–szlavón tárca nélküli miniszteri tisztséget is betöltötte. A Magyar Tudományos Akadémia tagja.

Politikai nézetei szerint az osztrák–magyar dualista rendszer fenntartásának a híve volt, valamint az akkor elterjedt liberális-konzervatív konszenzus képviselője, ezáltal egyszerre volt híve a joguralomnak, a parlamentarizmusnak és az alkotmányos monarchiának."

Ellentmondásos személyiség volt, de ami ebben az esetben fontos párhuzam: konszenzusra törekedett a megosztottság helyett.

Ma nem liberális-konzervatív, hanem baloldali-jobboldali tengelyen megosztott a társadalom, de ma is szimpatikus egy olyan személyiség, aki nem ásni akarja az árkokat, hanem betemetni.

Minden szempontból jó szerintem a Tisza név.

máj. 20. 14:27
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem, ha új pártot alapít, az legyen Balaton. Állóvíz.
máj. 20. 16:11
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha már folyó, a Tisza kétségkívül jobban hangzik mint pl. a Zagyva...
máj. 20. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!