MI lesz az EP választás eredménye?
Nincs jelentősége.
Meg a jövőre nézve jósolni elég bajos dolog.
De június 10-én kérdezd meg újra. :)
Szerintem a reális eredmények:
Tisza Párt:20%
MOmentum: 7%
Dk-MSzp-Párbeszéd:22%
MI Hazánk: 6%
Fidesz: 45%
Én egy hónapja ezt tippeltem, nagyjából most is ilyesmire tippelnék.
Dk-MSZP-Párbeszéd 15%
Fidesz-KDNP 43%
Kutyapárt 5%
Mi Hazánk 8%
Mindenki Magyarországa Néppárt 3%
Momentum 5%
Tisza 19%
Egyéb pártok 2%
#2 lol, ezt te se gondolod komolyan, hogy a DK a Tisza előtt végez?
Szerintem a realitás az, hogy se a Tisza se a Fidesz nem fogja a várt eredményt elérni, hanem lesz egy Mi Hazánk, Momentum, DK, MKKP kicsi, de együtt sok szavazót számláló tengely 5% felett, lesz egy sok szavazót számláló de 5% alatti pártokból álló tengely Vona, MZP stb, és lesz egy gyengült Fidesz, meg a Fidesztől jóval lemaradt, de ellenzékből magasan kiemelkedő Tisza.
Számokban:
- 40% Fidesz
- 22% TISZA
- 13% DK
- 6% Mi Hazánk
- 6% Momentum
- 5% MKKP
- egyéb
5.Az MKKP-t minden választáson túl mérik,14 év alatt a legjobb eredményük 3,2% volt a 2022 es választáson.
Én a be nem jutó pártokat direkt nem soroltam ide.
Nem önmagában a Dk kapja a 22% ot hanem a 3 párt:DK, Mszp, Párbeszéd mivel együtt indulnak.Ez 5 mandátumot jelent,3 DK-s 1 Mszp-s egy Párbeszédes.
Szerintem:
Fidesz 50%
Tisza 15%
DK 15%
Mi Hazánk 10%
Ne százalékokban gondolkozz, hanem úgy, hogy 50 %-os részvétel mellett kb 200 ezer szavazat kell egy mandátumhoz.
És azt saccold meg, hogy hány párta fognak ennyien szavazni, illetve hányan kapják ennek a többszörösét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!