Gallits Gábor Csaba2 kérdése:
Mennyi bejegyzett cigány párt indul név szerint a Magyarországi Kisebbségi Választásokon a Cigány Kisebbséget képviselve?
Figyelt kérdés
Ez nekem azért is fontos mert apám révén én is a Cigány Kisebbséghez tartozom,de nem tudom sem az induló pártok számát,sem a nevét és ez zavar engem.#Cigány Kisebbségi Pártok #Cigány Kisebbség
2024. máj. 16. 18:48
3/6 anonim válasza:
"Sztojka Attila a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosa, felügyeli a TEF munkáját, és a CiKöSz országos elnöke is. A szövetség országos listáját is ő vezeti, de az összeférhetetlenségi szabályok miatt csak akkor lehetne tagja az ORÖ-nek, ha megválna parlamenti mandátumától. Sztojka minden bizonnyal az országgyűlési képviselőséget fogja választani. A CiKöSz listájának második helyén a debreceni Aba-Horváth István található, ebből arra lehet következtetni, hogy ő az ORÖ-elnöki tisztség várományosa. Az RPM listájának vezetője az a miskolci Dancs Mihály, aki jelenleg az ORÖ egyik elnökhelyettese."
4/6 anonim válasza:
Ezt a fidesz azért találta ki hogy kordában tudja tartani a cigányokat. Aki kisebbségi listára szavaz az nem szavazhat az országosra.
Orbán lefizeti az összes cigányt, és igazából semmi értelme nincsen szavazni mert mindegyik szavazat Orbánra megy.
5/6 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ezt a fidesz találta volna ki. Annyi, hogy olyan embereket ültettek a nemzetiségi listák élére, aki velük mindenben együtt szavaz.
Feltételezem a Ciköszös Sztojka Attila fideszes, míg az RPM-es Dancs Mihály már kevésbé. Annyi, hogy nekem ez a Dancs se tűnik a legalkalmasabb jelöltnek, lásd lejjebb. Érdemes utánanézni, mert ez a szavazat többet ér, ha úgy vesszük.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen a válaszokat és mint kevertvérű Magyar Állampolgár Anyai ágon Büszke Kun-Magyar-Zsidó Apai ágon Büszke Szerbiai Cigány-Magyar Választópolgár tudok arról hogy aki kisebbségi választásra szavaz nem szavazhat az országos listákra És Nem tudom ez mikori törvény,de szerintem nem helyes,de én nem tartom helyesnek és nem szeretem sem Orbán Viktort sem a Fidesz pártot sem és ezeket nem szégyellem ugyanis Orbán Viktor nem tartozik a Cigány kisebbséghez és ez nem csak az én egyedüli véleményem hanem Több Más Cigány Emberéhez Is.
dec. 18. 18:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!