Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van ekkora támogatottság...

Miért van ekkora támogatottsága Karácsonyak, amikor Vitézy sokkal jobb polgármester lenne?

Figyelt kérdés
Nekem az se szimpatikus, hogy Karácsony benyalt Dobrevéknek.

máj. 14. 22:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
19%

Karácsony alkalmasabb helyzetéből adódóan. Nagyon szép, hogy Vitézy azt szeretné, ha nem lenne pártpolitika önkormányzati szinten, viszont ez a kormánytól függ. Nem tudsz független lenni végig, ha a kormány, aki a főpolgármester felett áll, az pártpolitikai irányból támadna.

Nos, ahhoz hogy egy ilyen támadást megfogjon valaki, kell a pártok és ellenzéki szavazók támogatottsága. Vitézy-nek egyik sincs, Karácsonynak mindkettő.

Vitézy úgy nyerhetne, ha a fideszesek egy része átszavaz rá. Viszont egy kormány-Vitézy vitában ezek a szavazók nem Vitézy-t, hanem a kormányt támogatnák, így nem lenne mögötte társadalmi támogatottság.

Vagyis jelenleg Karácsony a legjobb jelölt.

máj. 15. 09:01
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
Én legutóbb Karácsonyra szavaztam, de most erősen gondolkozok Vitézyn.
máj. 15. 12:24
 13/21 anonim ***** válasza:
16%

Lepontozhat a sok világtalan, ettől még nem hallottam egyetlen érvet sem Vitézy mellett. Értelmes ember látja, hogy az ötletei nagy részéből borítékolhatóan nem lesz semmi ahogy általában eddig sem.

Miért szavazzak valakire, akinél előre borítékolható, hogy nem fogja tudni megvalósítani az ígéreteit?

máj. 15. 12:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Mit számít, hogy melyik jelölt mit pofázik össze a kampányban? Engem az érdekel, hogy bizonyítottan ért is valamihez, illetve bizonyítottan van töke szembemenni mindkét politikai oldal tagjaival, ha azt érzi helyesnek.
máj. 15. 12:48
 15/21 anonim ***** válasza:
38%
#13 Mert karigeriről már tudjuk, hogy szinte semmit nem váltott be az ígéretei közül. Amit igen, azt meg bár ne váltotta volna be.
máj. 15. 13:15
 16/21 anonim ***** válasza:
68%

"Mert karigeriről már tudjuk, hogy szinte semmit nem váltott be az ígéretei közül"

Nem én vagyok a #13, de erre tudok válaszolni.

Úgy ígért dolgokat, hogy mindenki konjunktúrára számított. Volt egy covid, egy háború, energetikai válság, országon belül aszály is.

Karácsony gyakorlatilag teljes ciklusában válságok voltak és ehhez mérten kifejezetten jól vezette Bp-et, főleg hogy még extrán is gáncsolta őket a kormány.

A programok nem azt jelentik, hogy bármilyen körülmények között teljesítik azt.

máj. 15. 13:21
 17/21 anonim ***** válasza:
47%
Karácsony is tudta jól, hogy konjunktúra esetén sem lesz túl sok pénze a fővárosnak, ennek ellenére fűt-fát megígért 2019-ben. (de mint írtam, nem az a fő szempont, hogy ki mit dumál össze a kampányban)
máj. 15. 13:28
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Amiket megígértek, azok nem voltak irreális célok. És lényegesen jobban alkudoztak, mint Tarlós, mert nem engedtek meg a kormánynak vakon mindent. Vagyis ilyen szempontból jó munkát végzett.

Viszont arra nem készültek, hogy adóemelések, forrás elvonások lesznek, illetve a kiadásuk is megnő az energia árak miatt.

Szóval még mindig értelmetlen ezt rajta leverni.

máj. 15. 13:33
 19/21 anonim ***** válasza:
42%

"Mit számít, hogy melyik jelölt mit pofázik össze a kampányban?"

Ja jó, hát ma már az sem számít mit pofázik össze, akkor végképp nem értem miért kellene bárkire szavazzak... :D

máj. 15. 15:08
 20/21 anonim ***** válasza:
49%
#19 Oké, akkor sorold a példákat arra, amikor egy politikus tartotta magát ahhoz, amit összepofázott a kampányában. Én kettőről tudok: az MSZP 2002-ben (totál taccsra is került tőle a kassza), és a Fidesz 2010-ben (mert nem ígértek semmit, tudták jól, hogy az "itt az idő" is bőven elég a győzelem besöpréséhez).
máj. 15. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!