Miért van ekkora támogatottsága Karácsonyak, amikor Vitézy sokkal jobb polgármester lenne?
Karácsony alkalmasabb helyzetéből adódóan. Nagyon szép, hogy Vitézy azt szeretné, ha nem lenne pártpolitika önkormányzati szinten, viszont ez a kormánytól függ. Nem tudsz független lenni végig, ha a kormány, aki a főpolgármester felett áll, az pártpolitikai irányból támadna.
Nos, ahhoz hogy egy ilyen támadást megfogjon valaki, kell a pártok és ellenzéki szavazók támogatottsága. Vitézy-nek egyik sincs, Karácsonynak mindkettő.
Vitézy úgy nyerhetne, ha a fideszesek egy része átszavaz rá. Viszont egy kormány-Vitézy vitában ezek a szavazók nem Vitézy-t, hanem a kormányt támogatnák, így nem lenne mögötte társadalmi támogatottság.
Vagyis jelenleg Karácsony a legjobb jelölt.
Lepontozhat a sok világtalan, ettől még nem hallottam egyetlen érvet sem Vitézy mellett. Értelmes ember látja, hogy az ötletei nagy részéből borítékolhatóan nem lesz semmi ahogy általában eddig sem.
Miért szavazzak valakire, akinél előre borítékolható, hogy nem fogja tudni megvalósítani az ígéreteit?
"Mert karigeriről már tudjuk, hogy szinte semmit nem váltott be az ígéretei közül"
Nem én vagyok a #13, de erre tudok válaszolni.
Úgy ígért dolgokat, hogy mindenki konjunktúrára számított. Volt egy covid, egy háború, energetikai válság, országon belül aszály is.
Karácsony gyakorlatilag teljes ciklusában válságok voltak és ehhez mérten kifejezetten jól vezette Bp-et, főleg hogy még extrán is gáncsolta őket a kormány.
A programok nem azt jelentik, hogy bármilyen körülmények között teljesítik azt.
Amiket megígértek, azok nem voltak irreális célok. És lényegesen jobban alkudoztak, mint Tarlós, mert nem engedtek meg a kormánynak vakon mindent. Vagyis ilyen szempontból jó munkát végzett.
Viszont arra nem készültek, hogy adóemelések, forrás elvonások lesznek, illetve a kiadásuk is megnő az energia árak miatt.
Szóval még mindig értelmetlen ezt rajta leverni.
"Mit számít, hogy melyik jelölt mit pofázik össze a kampányban?"
Ja jó, hát ma már az sem számít mit pofázik össze, akkor végképp nem értem miért kellene bárkire szavazzak... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!