Ha baloldali kormányt akarunk, ahhoz először az kell, hogy Magyar Péter megsemmisítse az ellenzéket, legyőzze a Fideszt és az új rendszerben, a hatalmi vákuumban majd felemelkedhet egy új, hiteles, valódi baloldali erő?
12, igen, és ez a legnagyobb probléma a jelen helyzetben.
Alapvetően nekem sem lenne problémám azzal, hogy a jelen ellenzéke eltűnne.
Ha a kormány politikáját kritizáljuk az önkritika teljes hiánya végett, azt hiszem, az úgy helyes, ha az ellenzékre is ráhúzzuk, ha 22 után, uganúgy, ugyanazt csinálják.
De, az sem megoldás, hogy egy kinda blosevik forradalmat csináljunk -bár nálunk az orosz minta már hagyomány lesz-.
Magyar Pétert hallgatva, egyre kevésbé gondolom azt, hogy ő lenne a megfelelő ember az ellenzék leváltására.
#13 Nekem sem az a bajom, hogy eltűnik a mostani ellenzék. Hanem az hogy a Fidesz, vagy a Tisza veszi át a helyét. Ebben az esetben már nem is kell, hogy koalícióra lépjenek, elég ha egymás örökös váltópártjai lesznek.
Inkább az a baj, hogy nem tudnak új pártok sem létrejönni, és régiek sem kihullani. Hanem kialakul véglegesen, vagy legalábbis nagyon hosszú időre egy kétpártrendszer. Ami lehet, hogy a politikusoknak jó lesz, de nekünk választóknak már kevésbé.
“ Magyarországon is volt olyan ellenzéki program, ami komolyanvehető volt.”
De nem baloldali.
"De nem baloldali."
Hát, azért ilyen is volt. Még ha nem is baloldalinak mondjuk, de akkor is támogatható baloldali személy által is.
Márpedig ezt a kormányt, demokratikus keretek közt, nem lehet leváltani.
És mivel a fazon kommunikációja egyre több kérdésben egyezik meg a kormányéval, egyre több emberben kezd felmerülni a gyanú vele kapcsolatban.
Ha leváltják a Fideszt, akkor talán az emberek szeme felnyílik, hogy minden, amit a Fidesz mondott, hazugság és többé nem választják meg őket. Akkor a Fidesz eltűnik a süllyesztőben a bukott ellenzéki pártokkal együtt és kialakulhat egy Tisza és egy új baloldal tengely. Legalábbis szerintem ez lenne jó.
Én voltam MP előadásán, lényegében semmi konkrétumról nem beszélt, csak a szokásos dolgokról, mint a "korrupt a Fidesz, szavazzatok rám mert ennél rosszabb úgysem lehet, nem lesz háború", amit bármelyik párt mondhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!