Magyar Péter jól leoltotta a templomból kijövő embereket vagy inkább tiszteletben illene tartani a vallást?
Illene inkább normális médiát olvasni!
Or1Go-t érelmes ember ki nem nyitja!
"nem kellene az ellenzékieket lefejezéssel fenyegetni, mert ebben aztán végkép semmi keresztény nincs."
Itt álljunk már meg egy pillanatra! A lefejezés nem a középkorban volt a legelterjedtebb a amikor a kereszténység fénykorát élte? Sosem hallottam olyanról hogy huszadik vagy huszonegyedik századbeli ateisták fejezgettek le embereket Európában. Rúgjam ki a történelemtanárom?
#4: "A lefejezés nem a középkorban volt a legelterjedtebb a amikor a kereszténység fénykorát élte?"
Nem magát a tettet nézték, hanem a mögötte álló szándékot. Ha a maguk nyakatekert módján úgy gondolták, hogy az Úrnak tetsző cselekedetet hajtanak végre akkor a dolog rendben volt. Ha a lefejezett bűnös volt akkor a pokolra kerül, ha nem akkor meg üdvözül! Mindkettő eset ok!
"Rúgjam ki a történelemtanárom?"
Igen, kirúghatod. A 20. században messze több embert végeztek ki ideológiai alapon, mint a középkorban, még az össztársadalom létszámához viszonyítva is.
"A lefejezés nem a középkorban volt a legelterjedtebb a amikor a kereszténység fénykorát élte?"
Nem. Mindig is népszerű kivégzési forma volt, világszerte, egészen a XIX-XX. századig. Nem vallás-specifikus.
"Sosem hallottam olyanról hogy huszadik vagy huszonegyedik századbeli ateisták fejezgettek le embereket Európában."
Sosem hallottam olyanról, hogy a huszadik, vagy huszonegyedik századbeli keresztények fejezgettek le embereket Európában.
"Rúgjam ki a történelemtanárom?"
Nem, csak jobban figyelj töriórán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!