Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vallásos emberek többsége...

A vallásos emberek többsége kormánypárti szavazó?

Figyelt kérdés
Én sokat járok ilyen keresztény ifjúsági körökben és a többség szerintem kormánypárti. Vannak persze olyanok is, akik kritikusabbak, de az tény, hogy az egyházi sulik rengeteg támogatás kaptak és sok minden fejlődött. Meg a házasság, család modell, amiket a kormány támogat is egyértelműen a keresztény, konzervatívok világképének feleltethető meg. Amúgy szerintem legalábbis Budapesten a vallásos családok általában jobbmódúak az átlagnál, a budai kertvárosi környezetben nagyon sok ilyen van.

2024. máj. 10. 16:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

Gyakorló katolikus keresztényként szinte bármilyen pártra előbb szavaznék, mint a fideszre. És a környezetemben egyre több ilyen van. Én itt mifelénk nem azt veszem észre, hogy olyan sok fideszes lenne. Sajnos olyan viszonylag sok van, akik szidják a kormányt, aztán 4 évente "jobb híján" mégis csak odaikszelnek. Az a gond, hogy keresztény, konzervatív párt tényleg nincs.

Amúgy az emlegetett fideszes családpolitika sem keresztény alapokon áll, csak ők próbálják ezt elhitetni. A keresztény családpolitika nem azt jelenti, hogy szüld meg mielőbb a megfelelő számú gyereket. Hanem előbb feltételeket kéne teremteni. Ez a "szülj 3-4-et és akkor majd mi adunk rá támogatást" egyáltalán nem keresztény szellemű. Gyakorlatilag tárgyiasítja a gyereket, egy árucikké silányítja, és azt ösztönzi, hogy ne átgondoltan, stabil házasságba szülessen.

2024. máj. 10. 21:06
 12/13 A kérdező kommentje:

Ezzel nem értek egyet, Ferenc pápa többször is elmondta, hogy csökkenteni kellene az önzést és háziállatok helyett gyermekeket vállalniuk az európai fiataloknak. Ez, hogy "teremtsük meg a feltételeket" nagyon szubjektív, az életszínvonal sokkal magasabb, mint a korábbi évszázadokban és a világ más részein is ugyanezt a katolikus egyház, ahol tényleg népességrobbanás.

Másrészről meg a családpolitika alapját ugye a házasság képzi, ami egy az egyben szembemegy a világi tendenciákkal, ahol az élettársi kapcsolat és az egyedülálló szülőség egyre népszerűbb. Nem beszélve a válásról, ami katolikus szemmel teljesen elfogadhatatlan, ettől még a társadalom nagyrésze érintett benne (magukat kereszténynek nevező emberek is), de az nem azt jelenti, hogy jó.

2024. máj. 11. 10:28
 13/13 anonim ***** válasza:
60%
Vallásos családból származom. Olyannyira, hogy a szüleim nem védekeztek és 14 gyermekük született. Kötelező volt a hittan, vasárnapokon és ünnepeken a templom. Isten káromlásért édesapám eltört rajtam egy fakanalat. Mégsem szavazott és soha nem is fog senki a Fidesz-re. Már a 10 parancsolatnál elbuknak. Bűnnek éreznénk.
júl. 28. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!