Miért is? Utolsó utáni vagyok, aki Orbánékra tenné az ikszet, de semmi nem utal államcsődre.
7,75% alapkamat nem alacsony, de bőven emelhető szűkség szerint, ahogyan az államadóság sem alacsony, de nagyon messze van a veszélyes szinttől. Hiába tátong szép nagy lyuk a költségvetésen, államcsődhöz az kell, hogy az állam ne tudjon hitelt felvenni, és jelenleg nagyon is tud.
#5.
Szerintem totál semleges, mindenki eladósodik valaki felé és ez az egészséges, normális.
Ami inkább aggasztó, az a külpolitikai helyzet. Putyint kéne félre állítani, leülni megírni a szerződést és akkor nem lenne Paks 2 sem kétséges.
Nem lenne ezekkel semmi gond, ha nem lenne most háború...
Kína meg továbbra is a jövő meg a jelen, velük nem árt jóban lenni amúgy sem.
7, sajnos nem semleges. Asszem talán tavaly, vagy 2 éve volt Montenegro-ban kormányváltás, ahol egy EU párti jelölt lett a miniszterelnök. És, hogy-hogy nem épp folyamatban volt az ország történetének kinai pénzek álltal épülő legnagyobb autópályája. Akkora hitelről volt szó és olyan kamaottak -amit persze a korábbi kormány eltitkolt-, hogy az új miniszterelnök az EU-tól és az IMF-től kért segitséget, hogy tudnának ettől megszabadulni, mert évtizedekig meghatározná Montenegró gazdaságát.
Nem tudom, hogy végül megoldották-e, vagy mi lett a vége, de
mi ebbe önként semlegesedünk bele.
Hogy lesz-e államcsőd, azt senki sem tudja megmondani, az sem, aki homokbadugott fejjel bagatelizálja a gazdasági problémákat és az sem, aki tutira mondja. Az viszont már most látszik, hogy nagyon-nagy bajdban van az ország, korszakos bajban és nem biztos, hogy az államcsőd a legrosszabb, azon lehetőségek közül, ami kinéz most nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!