Miért jó Orbánnak és a fidesz fiatal demokraták polgári szövetségének, hogy nem engedi meghalni Karsai Dánielt? Cikk lent
7, és ezt már jelezték, hogy az orvosi eskü ezen része, rossz.
Ez a betegség gyógyithatatlan és nem is látszik, hogy ez változhat és van mellé több opció. Értem azon érveket, hogy, de, mi van, ha időközben feltalálnak valamit... de, én ezt az érintett egyénre biznám. Ha beleegyezik és az ő kérésére történik, akkor felmentést adnék az orvosnak ilyen speciális esetekben.
Nem ők nem engedik meghalni. Nem is dönthetnek senki haláláról.
Ez egy bonyolult kérdés. Ha megengedik az eutanáziát, a sok kérdést vet fel. Nem Karsai egyedi esete, hanem utána mindenki másra is érvényes lesz. Ezért szerintem nem lenne jó egy hirtelen döntést hozni.
Én egyébként megengedném az eutanáziát, de nagyon alaposan elő kéne készíteni, hogy ne legyen lehetőség visszaélésekre. Vagy akár nem szándékos visszaélésekre, pl. mentális betegek esetén.
Bocsánat a válaszomért előre is, de anno a 45 éves bátyám halt meg rákban, majdnem egy éves szenvedés után...
Már rég meg akart halni, de az orvosok mindent megtettek, hogy legalább az utolsó napjai fájdalommentesek és öntudatlanok legyenek...
Szóval Karsait engedi meghalni a Fidesz!
Én is engedem meghalni...
Ha mindenáron meg akar hallani, nem állunk útjába, vegyen be egy doboz altatót és nyugodjék békében.
Szerintem nem jó az, ha állam engedélyezi az aktív eutanáziát.
A legelrettentőbb esetek azok, amikor huszonéves fizikailag egészséges depressziós embereknek is engedélyezik északi államok.
Aki nagyon meg akarja ölni magát, az simán megteheti úgy, hogy ezzel senkit sem terhel különösebben. Neten simán talál kíméletes halált okozó receptet.
Ha ágyhoz kötött beteg, akkor ott issza meg.
Ha meg nem, akkor elmehet egy szép elhagyatott helyre és ott issza meg (hogy halálával másokat ne sokkoljon), előtte közvetlenül hívja a rendőrséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!