Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest után Győr a legfejlet...

Budapest után Győr a legfejlettebb magyar város?

Figyelt kérdés
ápr. 17. 10:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

19 - Csakhogy a kérdés nem a régiók fejlettségének összehasonlítása volt...

Két megnevezett város sorrendje volt a kérdés.

A regionális fejlettség/fejletlenség nem vetíthető ki egyes városokra.

Ott van pl. Debrecen. A város egyre láthatóbban teljesít, de még nem tudja az egész régiót feljebb hozni. Közben meg már bőven belefér az első 3-ba.

De ugyanez van Szeged vagy Nyíregyháza esetében is.

ápr. 25. 00:20
 22/27 anonim ***** válasza:
29%

Csak hogy nyilván nem mosonmagyaróvár, sopron vagy szombathely tornássza fel a nyugat-dunántúl fejlettségét, hanem pont hogy Győr. Nyilván az Audi a legszignifikánsabb részét teszi ki a gazdasági szektornak, több száz, de le merem fogadni hogy több ezer embert foglalkoztat. Ezek mellett eléggé szépen hozzájárul a város fejlődéséhez is, mint pl az Audi Hungaria iskolaközpont, széchenyi istván egyetem szponzorációja és gyakornoki programjai és naphosszat lehetne sorolni. Nincs még egy ilyen beruházó, nincs még ilyen nagy város a Nyugat-Dunántúlon.

Alapvetően te sem azért jöttél ide, hogy a kérdező kérdésére választ adj, hanem hogy az én válaszomba bele köss. Na mindegy.

Bárhogy nézhetjük a fejlettséget, relatív, de SZERINTEM Győr a második legfejlettebb magyar város.

máj. 17. 19:21
 23/27 anonim válasza:
58%
A fejlettségét nem ismerem, lehet hogy fejlett, viszont annyira nem tűnt nagy számnak, nekem csalódás volt ahhoz képest amit az ismerőseim beharangoztak. Nagy elvárásokkal mentem, deszemély szerint mondjuk egy Pécs, Debrecen vagy Szegedhez képest kicsi, és unalmas volt.
júl. 24. 14:03
 24/27 anonim válasza:
58%

Biztos vagyok benne, hogy Budaörs fejlettebb mint Győr, de arra se vennék mérget hogy Székesfehérvárt előzi, valamint hogy Pest megyéből ne találnánk még fejlettebb várost.

Utolsó: Valóban gyakran kiemelik és túl idealizálják a várost, és a pezsgő életét, és hogy "mennyi mindent lehet csinálni", ami magyar viszonylatban valóban kiemelkedő, de egy Siófok vagy Hajdúszoboszló megeszi tokkal vonóval együtt.

Üdv, Győr mellől.

júl. 24. 14:15
 25/27 agnes_2001 válasza:
29%

Az utolsó kommentre szeretnék reagálni:

Nem szeretném, hogy a kommentem bárkit megbántson vagy negatív érzéseket keltsen a főváros iránt, de amit írt a válaszoló az egy tény! Ma Magyarországon Budapest után a legfejlettebbek a közvetlenül Budapest környezetében lévő városok. Lehet, hogy ez egy kicsit beképzeltnek hangzik, de ez a terület az ország motorja, valamint itt koncentrálódik az ország lakosságának közel 1/3-része. Budaörs erre azt hiszem remek példa.

Kihangsúlyozom: Ezzel senkit nem szeretnék megbántani!

Siófok, H.szoboszló: Bár "élet" szempontjából szerintem sem egy ligában van ezekkel a kiemelkedő turisztikai célpontokkal, de Győrt is jó, élettel teli helynek tartom.

A országban betöltött gazdasági szerepe/fejlettsége pedig megkérdőjelezhetetlen, és kétségtelenül az országos átlagnál lényegesen magasabb!

júl. 24. 15:22
 26/27 anonim ***** válasza:

Győr költségvetési főösszege: 78.670.406.805,- Ft

"230,9 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, közel százmilliárd forintos beruházási főösszeggel fogadták el Debrecen 2024-es költségvetését", plusz "230 milliárd forintból működik, 25 milliárdból fejleszt idén a Debreceni Egyetem".

Persze lehet azt mondani, hogy ezek az adatok nem a fejlettség fokmérői.

De akkor mi???

Az sem lehet fokmérő - gondolom - hogy Debrecenben a legmagasabbak az albérleti és ingatlan árak. És így is hatalmas a kereslet...

Szeged is nagyobb értékeket produkál, és a Szegedi Egyetem sem sokkal kisebb mint a Debreceni Egyetem. Csak hát e két város az Alföldön van, nem a túl fetisizált É.-Dunántúlon.

El kell menni megnézni Győrt is, és Szombathelyet is, de akkor el kell menni Szegedre, Debrecenbe és Nyíregyházára is... Aztán majd lehet vitatkozni a kérdezővel.

40N Kaposvár

júl. 24. 19:19
 27/27 anonim ***** válasza:

Debrecenben akkumulátor gyárak épülnek és a BMW is, ami megmagyarázhatja a mostani mérlegfőösszeg hirtelen kiugrását. A fejlettség egy relatív dolog minden esetben. Lehet valamelyik város iparban, gazdaságban, oktatásban is fejlett. Debrecen nyilván kiemelkedő szerepet lát el a magyar egyetemek között. Viszont ameddig a BMW és akkumulátor gyárak nem épülnek meg és nem lépnek működésbe, lehet akármilyen drága az albérlet, az nem azt jelenti hogy fejlett a város és az emberek ezt megtehetik. Rengeteg a külföldről érkező Erasmusos diák, emellett az ukránok is Budapest után Debrecent választják ideiglenes letelepedési célnak, ez megmagyarázhatja a magas albérlet árakat. Keleti város, annyi lehetőséggel amit éppen a hely kínál, míg a győrieknek ott van Bécs, Pozsony vagy Burgenland is.

okt. 7. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!