Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Schiffer mikor fog belépni a...

Schiffer mikor fog belépni a fideszbe vagy a mihazánkba?

Figyelt kérdés
ápr. 17. 10:02
1 2
 11/19 Mansour ***** válasza:
53%

"Viszont amit linkeltem videót, azt nézd meg! Az a baj, hogy nem az önálló véleményét mondja."

Megnéztem, tényleg úgy tűnik, hogy ez az, aminek látszik. Nem is akarom mentegetni Schiffert, a lelekiismeretével neki kell elszámolnia, ha tényleg az a helyzet, amit az ábra mutat. Viszont két fontos dolgot megemlítenék ezzel kapcsolatban:

1. Sosem értettem, hogy sokan miért olyan biztosak abban, hogy ha valaki propagandát nyom, akkor az nem a saját vélemény mondja. Hogy az anyagi haszonért szembeköpi magát, és a saját meggyőződése ellen beszél. Valószínűleg van ilyen is, de szerintem a többség alapvetően a saját véleményét képviseli propagandistaként is, esetleg egy-egy részletkérdésben alkuszik meg, a cél szentesíti az eszközt alapon. Szerintem ez az "elveit pénzért eláruló, hazug propagandista" kép csak arra jó, hogy erkölcsileg felsőbbrendűnek érezhessük magunkat a másik oldalnál. És ez igaz mindkét oldalra.

2. Schiffer (még ha meg is vették kilóra) rengeteg olyan dolgot elmondott és elmond, amivel a kormánypárti szavazókat gondokodásra késztetheti. Mivel rendszeresen szerepel olyan helyeken, amit kormánypártiak is, vagy főleg azok néznek, be tud törni a kormánypárt véleménybuborékba. Saját környezetben (ami túlnyomórészt kormánypárti) látom, hogy Schiffernek nagyon is pozitív szerepe van abban, hogy kezd felnyílni néhány szem, kezd megingani a bizalom a kormányban. Még ha az is a "feladata", hogy az elbizonytalanodó Fidesz-szavazókat a Mi Hazánk felé terelje, szerintem kétségtelenül hozzájárul a korábban sziklaszilárdnak tűnő kormánypárti véleménytömb repedezéséhez.

ápr. 17. 13:49
 12/19 Mansour ***** válasza:
0%

"Ettől agyafúrtabb. Eljátsza a független értelmiségit miközben ezek pénzelik."

És mi van, ha még ennél is agyafúrtabb? Eljátsza a kormánymédia által ráosztott szerepet, de ezt a helyzetet kihasználja arra, hogy NER-kritikus üzeneteket juttasson be a kormánypárti buborékokba. És közben még jól meg is él belőle.

ápr. 17. 15:47
 13/19 anonim ***** válasza:

12#

Ezért mutogatták el neki, hogy mit mondjon. Jópofa vagy.

ápr. 17. 18:25
 14/19 Mansour ***** válasza:
0%
Miért zárja ki egymást a két dolog?
ápr. 17. 18:29
 15/19 Mansour ***** válasza:

Semmi válasz, csak lepontozás, nagyon jó. Értem én, hogy fontos a függetlenség, ha egy normális országban élnénk, egy pillanatig sem vitatnám, hogy a hitelesség legfontosabb kritériuma a függetlenség. De értsétek már meg, hogy nem normális országban élünk! A sajtó ketté van szakadva és mindkét oldal csak a saját táborának beszél. Masszív véleménybuborékok vannak, amik eddig áttörhetetlennek tűntek. Schifferben és a hasonlókban az a hallatlanul pozitív dolog, hogy van egy bizonyos átjárásuk a két tábor között, az ellenzéki oldalról indulva közelítenek a kormánypárti oldal felé. Az ellenzéki oldalról nézve ez árulásnak tűnhet, ezt megértem, de a jelenlegi helyzetben nagyon nagy szükség van arra, hogy a kormánypárti véleménybuborékba valahogy NER-kritikát lehessen bejuttatni. Ez pedig máshogy nem megy, csak úgy, hogy a legfonosabb alapkérdésekben a kormánnyal nagyjából egyező álláspontot kell elfoglalni. A kormánypárti táborban ugyanis ez a hitelesség alapkritériuma. Ezen lehet szörnyülködni, de ez az igazság.

Szóval lehet fikázni Schiffert, engem alapból nem is zavarna, de akkor legyetek szívesek elmondani, hogy hogyan szeretnétek a kormánypárti szavazókat megszólítani! Mert ha változást akarunk, annak egyik alapfeltétele ez lenne.

ápr. 18. 10:28
 16/19 anonim ***** válasza:
Mansour, nagyon túlgondolod a dolgokat.
ápr. 18. 10:32
 17/19 Mansour ***** válasza:
Te meg nem gondolod át eléggé. Komolyan mondom.
ápr. 18. 12:21
 18/19 anonim ***** válasza:
70%
17# Nem kell Schiffert védeni. Az õ szerepe mindig az volt, hogy megossza az ellenzéket. A fidesz szekerét tolja. Ezt a buborék hablatyot hagyjuk. Nagyon schifferes duma. Gerinctelen gazember.
ápr. 19. 09:32
 19/19 Mansour ***** válasza:
A fentieket nem azért írtam, hogy Schiffert védjem, sajnálom, ha ez nem jött le. Egyébként meg gerinctelen gazemberek is momdhatnak igaz és értelmes dolgokat, és talpig becsületes emberek is mondhatnak oltári hülyeségeket. A buborék "hablatyot" jobb lenne nem hagyni, mert többek közt ez lesz az oka a következő 2/3-nak. Én megjártam a kormánypárti véleménybuborékot, tudom miről beszélek. Te hogyan gondolnád megszólítani a Fidesz-szavazókat? Erre még mindig nem kaptam választ.
ápr. 19. 14:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!