Schiffer mikor fog belépni a fideszbe vagy a mihazánkba?
"Viszont amit linkeltem videót, azt nézd meg! Az a baj, hogy nem az önálló véleményét mondja."
Megnéztem, tényleg úgy tűnik, hogy ez az, aminek látszik. Nem is akarom mentegetni Schiffert, a lelekiismeretével neki kell elszámolnia, ha tényleg az a helyzet, amit az ábra mutat. Viszont két fontos dolgot megemlítenék ezzel kapcsolatban:
1. Sosem értettem, hogy sokan miért olyan biztosak abban, hogy ha valaki propagandát nyom, akkor az nem a saját vélemény mondja. Hogy az anyagi haszonért szembeköpi magát, és a saját meggyőződése ellen beszél. Valószínűleg van ilyen is, de szerintem a többség alapvetően a saját véleményét képviseli propagandistaként is, esetleg egy-egy részletkérdésben alkuszik meg, a cél szentesíti az eszközt alapon. Szerintem ez az "elveit pénzért eláruló, hazug propagandista" kép csak arra jó, hogy erkölcsileg felsőbbrendűnek érezhessük magunkat a másik oldalnál. És ez igaz mindkét oldalra.
2. Schiffer (még ha meg is vették kilóra) rengeteg olyan dolgot elmondott és elmond, amivel a kormánypárti szavazókat gondokodásra késztetheti. Mivel rendszeresen szerepel olyan helyeken, amit kormánypártiak is, vagy főleg azok néznek, be tud törni a kormánypárt véleménybuborékba. Saját környezetben (ami túlnyomórészt kormánypárti) látom, hogy Schiffernek nagyon is pozitív szerepe van abban, hogy kezd felnyílni néhány szem, kezd megingani a bizalom a kormányban. Még ha az is a "feladata", hogy az elbizonytalanodó Fidesz-szavazókat a Mi Hazánk felé terelje, szerintem kétségtelenül hozzájárul a korábban sziklaszilárdnak tűnő kormánypárti véleménytömb repedezéséhez.
"Ettől agyafúrtabb. Eljátsza a független értelmiségit miközben ezek pénzelik."
És mi van, ha még ennél is agyafúrtabb? Eljátsza a kormánymédia által ráosztott szerepet, de ezt a helyzetet kihasználja arra, hogy NER-kritikus üzeneteket juttasson be a kormánypárti buborékokba. És közben még jól meg is él belőle.
12#
Ezért mutogatták el neki, hogy mit mondjon. Jópofa vagy.
Semmi válasz, csak lepontozás, nagyon jó. Értem én, hogy fontos a függetlenség, ha egy normális országban élnénk, egy pillanatig sem vitatnám, hogy a hitelesség legfontosabb kritériuma a függetlenség. De értsétek már meg, hogy nem normális országban élünk! A sajtó ketté van szakadva és mindkét oldal csak a saját táborának beszél. Masszív véleménybuborékok vannak, amik eddig áttörhetetlennek tűntek. Schifferben és a hasonlókban az a hallatlanul pozitív dolog, hogy van egy bizonyos átjárásuk a két tábor között, az ellenzéki oldalról indulva közelítenek a kormánypárti oldal felé. Az ellenzéki oldalról nézve ez árulásnak tűnhet, ezt megértem, de a jelenlegi helyzetben nagyon nagy szükség van arra, hogy a kormánypárti véleménybuborékba valahogy NER-kritikát lehessen bejuttatni. Ez pedig máshogy nem megy, csak úgy, hogy a legfonosabb alapkérdésekben a kormánnyal nagyjából egyező álláspontot kell elfoglalni. A kormánypárti táborban ugyanis ez a hitelesség alapkritériuma. Ezen lehet szörnyülködni, de ez az igazság.
Szóval lehet fikázni Schiffert, engem alapból nem is zavarna, de akkor legyetek szívesek elmondani, hogy hogyan szeretnétek a kormánypárti szavazókat megszólítani! Mert ha változást akarunk, annak egyik alapfeltétele ez lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!