Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2 millió alá csökkenhet a...

2 millió alá csökkenhet a fidesz szavazók száma?

Figyelt kérdés
ápr. 12. 22:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
8: nem reprezentatív tapasztalat: az eddigi elkötelezett Fidesz-szavazók nem mennek el szavazni. Eddig apolitikus ellenzékiek viszont elmennek. Ennyi pont elég is...
ápr. 12. 23:42
 12/13 anonim ***** válasza:
58%
Stabil szavazók bármi is történik. A családtagok,fidesztagok,Ner tagok, és csalad,trafik-mutyi tulajok. Ez körülbelül 10 ezer ember.
ápr. 12. 23:59
 13/13 anonim ***** válasza:

#11 Ennek pont az ellenkezője várható. Kiemelkedően nagy lesz az idei részvételi arány, mármint az előző EP választásokban való részvételi arányokhoz mérten. Az EP választás nálunk mindig mérsékeltebb részvételi arányt mutatott az OGY-i választáshoz képest, de így, hogy idén egy időpontban lesz az önk. választással, biztos, hogy magasabb részvételi arányra lehet számítani.

Nem tudom, hogy a kérdés egyáltalán az EP/ÖNK választásra irányul-e vagy úgy általánosan, mert általánosan bizton állítható, hogy egyszer eljön az az idő, hogy 2M alá csökken a szavazótábora a Fidesznek. Ha az EP választásra vonatkozik, akkor meg eleve akörül fog majd alakulni. Én feltételezem, hogy ez önk. választással egybekötve hozhat egy magasabb részvételi arányt és ennek okán 2M feletti szavazatot, de a trend azt mutatja, hogy közel sem érdekli annyira a magyarokat az EP és az ÖNK választás, mint az OGY-i választás. Ezt meglehetett volna nyomni közel a 3 millióig idén először, mármint a Fideszre szavazók számát, ha nincs ez az egész ügy, mert bár látom, hogy sokan abban reménykednek, hogy emiatt elpártoltak sokan a Fidesztől, de a 2M meglesz így is nekik, viszont a 3 is meglehetett volna, ha tudnak csinálni a választások előtt EU szintű politikát, nem kellene kvázi "itthon" politizálniuk. Én ezt az egész ügyet így látom, hogy ez nem az otthoni pártokat meg nem egy párt térképre való felhelyezését segíti elő elsősorban, hanem Orbán Viktort köti le itthon, hogy ne politizáljon EU szinten. Ebből pedig arra engedek következtetni, hogy ehhez az egészhez nem sok köze van az itthoni ellenzéknek.

Engem a pártpolitika most annyira nem érdekel és leginkább abban bízok, hogy a polgármesterünk ellesz zavarva végre a bús bánatba, ha már börtönbe nem megy egyelőre, legalább polgármesterként szűnjék meg, (egy kisvárosban élek), mert katasztrofális a helyzet és addig, amíg a mellettünk lévő kistelepülések viszonylagosan rendben vannak, itt úgy sz-r minden, ahogy van. Agyatlanság megy ezerrel, kivenni lóvét mindenből, bicikli út a semmiből a semmibe, halálba van minden facsemetézve, közben megy a sírás, hogy nincs pénz, de látom, hogy minden azért készül, hogy abból legyen kimentve pénz, mégsincs pénz... Szóval nálam ez a tét inkább, hogy az EP-ben mi lesz, az most nem hiszem, hogy a magyarokon múlik. A Fidesz lesz az első, ez szinte biztos, de hogy milyen összetételű lesz az EP, az már más országok szavazópolgárain múlik. Lehet csinálni itt azt, hogy ki a jó ki a rossz, a valóság azonban az, 1. jók itt nincsenek, ezt elkellene felejteni, sem itt, sem Európában, de talán sehol sem, 2. egy jellemzően jobboldali összetételű EP-ben a Fidesszel nekünk lényegesen jobb lenne, mint most, és mondanám ennek a fordítottját is, mert alapvetően annak is igaznak kellene lennie, de amerre tart az EP-ben a baloldali vezetés az szerintem egyetlen magyarnál sem fér bele valójában max. más a súlyelosztás nála és azt látja a kisebbik rossznak, és bár csinálja a fesztivált a Fidesz, hogy az otthoni baloldal is ezt és ezt akarja, szerintem még ők sem!

Kár ezt úgy játszani, hogy jó és rossz között választunk, mert ez nem az igazság. Vérremenő vitákat folytattok itt GYIK-en erről, meggyőződve arról, hogy a jó mellett álltok, a jó mellett álltok ki, miközben olyan nincs.

ápr. 13. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!