Mi kell ahhoz,hogy Orbán és a bandája végre eltűnjön a szinről? Egy másik vezető aki nem vaj puha? Vagy a nép ébredése az álmából?
Érdemes megnézni, hogy az olasz politikai elit milyen nehezen bukott meg:
Érdekesség, hogy ott a választási rendszer arányossága (vagy később a magyarnál kisebb aránytalansága) miatt mindig koalíciós kényszer volt, és az évtizedekig legnépszerűbb kereszténydemokraták gyakran kötöttek koalíciót baloldali pártokkal. De valójában a teljes elit részese volt a korrupciónak, a maffiával való szoros kapcsolatnak.
A bukáshoz a "tiszta kezek" mozgalom vezetett, hogy volt olyan ügyész, és hatalma is volt hozzá, aki merte borítani a bilit. Nálunk csak annyit mert egy azóta is ismeretlen személy csinálni, hogy a sajtónak kijuttatta a "Tóni, Barbara és Ádám" lehallgatási jegyzőkönyvek részleteit.
A hatalom önvédelmi reakcióként elvette a titkosszolgálatokat Pintértől, és odaadta Tóninak, ő talán saját érdekében jobban tudja majd tartani a fegyelmet a testületben (bért is emeltek szépen, nem úgy, mint a Rendőrségnél).
Szóval amíg ilyen jellegű "atombomba" nem robban, én nem számítok semmi jóra: az olaszoknál se verte ki semmi a biztosítékot évtizedekig, olyanok sem, hogy a kormány ellenzéki újságírókat gyilkoltat meg a maffiával: amíg csak gyanú meg szóbeszéd volt, addig a "keresztény" jelző elég volt a szavazóknak a becsületesség feltételezéséhez minden úgymond rágalom ellen.
Valahogy mindig a diktátorok és kiszolgálóik a leghangosabban demokraták.
Na nem mintha a magyar kormány diktatúrát építene, de no, Lukasenka és Putyin se diktatúrát épít, ők is büszkén hivatkoznak a többség akaratára, a nagy demokráciára. Csak nem mindhárom országban agyon van taposva, alázva, árulónak bélyegezve, törvények által vegzálva az ellenzék? Hát nem kész szerencse, hogy uniós tagállam Magyarország, ezért a keményebb eszközökhöz még nem tudnak nyúlni, hanem azokat csak előkészíteni?
8# tényleg nem vagyunk egy színvonalon.
Én pl helyesen le tudtam volna írni a kérdésben, hogy " színről"!
Neked ez sem sikerült prolikám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!