Nem érzitek úgy, hogy Magyar Péter igazából most a DK ellenfele és nem a Fideszé?
Nem csak én érzem így hanem ezt mutatják a közvélemény kutatási adatok is.
A DK még nem lépett, szerintem még kivárnak, hogy hova vezet a Magyar Péter akció. Egyenlőre tőlük kevés szavazót vittek el, a többi párttól a ballib oldalon viszont sokat. Lehet, hogy úgy gondolják nekik még belefér ha az EP választáson a többi külön induló párt nem tud 5% szavazót szerezni, mert akkor tuti bejutóként jobb helyzetbe kerülnek a kevesebb szavazattal is.
Két kutatás jött ki a héten Magyar Péter támogatottságáról, mind a két kutatás azt mutatta ki, hogy Magyar Péter támogatói döntő többségében a párt nélküli bizonytalanok táborából származik, az ellenzéki oldalról főleg a Momentumtól és a Kutyapárttól mentek el szavazók és kisebb részben a többi ellenzéki párttól és a Fidesztől.
Az egyik kutatás a Momentumot emelte ki, hogy 1 hónap alatt a Momentum támogatottsága esett a legnagyobbat a pártok közül, 8,3%-ról 4,5%-ra.
A Momentumnak ma már szinte biztosra kijelenthető, hogy nem lesz meg a jelenlegi 2 képviselői helye, maximum 1, de ha tovább folytatódik a párt támogatottsága, akkor az is elképzelhető, hogy nem érik el az 5%-ot és kiesnek az EP-ből.
#8 Én szívesen meglátnám mit tudnak egy "valojoban igazi politikai ellenfel ellen"
De hol van ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!