Balog Zoltán miért püspök még mindig?
Nem kéne lemondania? Szerintetek meddig húzza még?
Direkt politika témában tettem fel a kérdést.
Mert a reformátusok még nem mondatták le. Az ő dolguk, nem?
"Direkt politika témában tettem fel a kérdést."
Hát pedig hogy melyik egyházban kik püspökök meg kik nem, azt az adott egyház dolga eldönteni, nem a politikáé.
Balog Zoltánnak annyi tisztsége volt/van, hogy kb. heti szinten mond le valamiről,legalábbis a HVG-ben elég gyakran olvasok ilyen cikkeket,h éppen lemondott ilyen meg olyan jelentősnek mondott,de valójában tök érdektelen tisztségekről, de mintha soha nem fogyna el, nem is értem, hogy tudott valaki ennyi szarságot összegyűjteni.
Azt nem tudom, hogy a református egyházon belül hogy működik a püspökség,vagy az arról való lemondás, de őszintén szólva nem is érdekel, ez legyen a reformátusok baja, én semelyik egyházat nem tartom semmire, így nekem olyan mindegy, hogy ott az egyházon belül hogy bohóckodik tovább. Inkább az a véleményem,h az egyházat és az államot teljesen szét kell választani, és semmilyen állami támogatást nem kéne adni semmilyen egyháznak, tartsák el a híveik ha van rá igény.
"Hát pedig hogy melyik egyházban kik püspökök meg kik nem, azt az adott egyház dolga eldönteni, nem a politikáé."
Igen, de a püspök Úr azt mondta hogy politikai erőt használt fel hogy a barátjának segítsen, nem az Úr erejét kérte. Innentől kezdve politika, nem vallás téma.
De a református papokat sem értem miért vannak csöndben... Félnek vagymi? Nem tiltja Biblia a tisztátalanság ellen felszólalást...
Mindegy, fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!