Hogyan tudnék függetlenként nyerni az önkormányzati választáson képviselői mandátumot?
Kb. egy éve kezdtem egy petíciót hogy ahol lakok indítsanak egy buszjáratot. Össze is jött 100-150 aláírás de nem történt semmi. Amíg házaltam egyesek megkértek, hogy karoljam fel az ő problémáikat is, amikről ugyanúgy készültek petíciók és visszadobta őket az önkormányzat, pont mint az enyémet.
Szóval van nagyon maximum 200-300 fő akik még esetleg szavaznának is rám de ez egy 5000-res választókör, itt 7-800 szavazatokkal szoktak nyerni.
Az ellenzékkel már beszéltem de természetesen már van jelöltjük a választásra... bár én egyébként is fogok indulni.
Igazából engem nem érdekelne ez az egész képviselősdi csak elegem van belőle, hogy egy helyi lakos helyett mindig valami hülye párt libling irányítja ezt a területet aki kilométerekre lakik innen és néha napján ki is jön egy csekkolásra aztán nem tesz semmit.
Ha megcsinálnák azt a 3-4 dolgot ami napi szinten zavar minket vissza is lépnék de már vagy egy éve tud mindenki ezekről a problémákról és rendre nem történik semmi.
Ha egy kis faluban vagy varosban élsz ahol ismernek az emberek és szimpatikus vagy a többségnek akkor simán nyerhetsz.
Ott a példa Veresegyház.
Dávidit kérdezd, sőt ő segít is neked,, motivál,
Rendes gyerek a Dávid.
Csak Janicsak. 🍻
próbáld meg. Petíciók mellett próbálj meg kultúr programokat is szervezni hogy minél közkedveltebb legyél a helyieknél stb. Írj valami rövid de lényegretörőbb választási programot hogy mit csinálnál másképp mint a jelenlegi (ahogy írtad vannak gondok így ezzel nem lessz probléma szerintem)
Sok sikert kívánok :)
Próbálj beszélni a többi helyi emberrel, akik ott élnek, ezért őket is ugyanúgy érintik az általad képviseltek problémái. Jusson el minél több emberhez, hogy te foglalkozol ezekkel a dolgokkal, milyen megoldásokat találnál rá.
Ha nem tudják, hogy egyáltalán létezel és mikkel foglalkozol, akkor nem fognak rád szavazni, mert először a szavazólapon látják a nevedet és fogalmuk sem lesz, hogy ki vagy és mit akarsz. Ha már találkoztak veled és a terveiddel, akkor nagyobb eséllyel fognak téged támogatni. De mivel a kormány és az ellenzék is komoly kampányt folytat valószínűleg helyi szinten is, meg országosan is, hogy az ő jelöltjükre érkezzen minél több szavazat, így neked sokkal nehezebb velük versenyezni.
Próbálj meg a helyi közösségekben élőben, Facebook oldalakon, csoportokban és egyéb helyeken is megjelenni a témáiddal. Ha van rá lehetőség, akkor a helyi újságban, tévében, rádióban is, de ezeket a helyi médiumokat általában az önkormányzat működteti, így nem biztos, hogy hagynak egy kihívót érdemben bekerülni, de azért próbálkozni érdemes lehet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!