Van itt olyan, aki kiment pár évre külföldre dolgozni, de valami okból mégis hazakölzözött?
Én lassan 4 éve élek Prágában, de nagyon gondolkodom a váltáson. Egyrészt a nyelv nehéz, nem szép, hiába tanulom, sosem leszek perfekt cseh. Pozitívum, hogy rugalmas a pozim, jobb a fizu, mint Pesten, megfizethetőbb az élet is valamivel, ugyanakkor hiányoznak a kapcsolatok, a család, nem igazán tudok beilleszkedni. Munkahelye angol meg németet használom, a csehek nem igazán akarnak veled más nyelven mint csehül beszélni.
A párom is Pesten lakik, és inkább szeretne ott is maradni. Másnak mik a tapasztalatai?
Én is voltam kint, visszajöttem hogy saját vállalkozást csináljak.
Munkavállalóként Magyarország egy napot sem dolgoztam soha és nem is akarok.
Meguntam az állandó autó vezetést, dugókat, a sok embert. Tanultam már annyit a világról hogy ne másnak kelljen dolgozzak hanem egy saját műhelyben végezzem el a dolgomat.
Nem ugráltat engem senki, és akkor dolgozok amikor akarok. Általában heti hét napot, de a műhely 10 méterre van, nem kell autóba ülni reggel fél hatkor, nem kell a többi munkatársnak nevezett jobbággyal foglalkoznom.
Most sokkal többet kell dolgoznom kevesebb pénzért, de sokkal nyugodtabb az életem is.
Nekem egy rokonom járt ki rendszeresen Svédországba dolgozni, szeretett is ott lenni de ő is hazaköltözött, mert nem akart svéd lenni.
A pénz, életszínvonal egy dolog de azért bőven nem csak ennyiből áll az élet, engem az is feszélyez ha valakit nem magyarul kell megszólítsak, el se tudnám képzelni azt, hogy úgy éljek hogy állandóan azt érezzem, hogy nem vagyok otthon.
"6/6 A kérdező kommentje:
4) "
Családostól mentek ki mert itt élhetetlen számukra, aki nem az kit talált párt, sokan Magyart mert annyian mentek már ki szabályos Magyar negyedek vannak rengeteg nyugati városba. Pl Lázár János rettegős videójában "migráns" lakta negyed dugig van Magyarokkal.
"Pl Lázár János rettegős videójában "migráns" lakta negyed dugig van Magyarokkal."
Poén volt, hogy pár nap múlva pont ott szúrtak le valakit. Előtte meg kimentek #függetlenobjektívék beszámolni, hogy nincs is ott semmi baj, egy hihetetlenül békés közösség :D De mivel azt írtad, hogy az kb magyar negyed, akkor az elkövető magyar volt.
9/9
Ahaaa igaz előtte meg utána nem míg itt addig a fideszes megerőszakolt pár gyereket miközben halálra vertek 5 nyugert a 40 ezres nyugdíjáért....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!