Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péter nyitotta ki a...

Magyar Péter nyitotta ki a titkok kamráját ?

Figyelt kérdés
márc. 29. 20:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tehát ez a lényeg. Te morális okokból váltanál kormányt. Na ezt a luxust nem engedheti meg magának egy egyelőre még többség. Vannak ám itt emberek, akik itt éltek 2010 előtt is. Pontosan tudják kik, milyen emberek jönnének, milyen ideológiákat képviselve egy kormányváltás idején. Nem kell ám olyan varázslatos nagy emberismeret, hogy tudjam mit miért csinál egy Feri-Klára páros. Köszi, been there, done that.

A másik, hogy a Fidesz eléggé el nem ítélhető módon úgy változtatta meg a választási rendszert, ahogy. Nem biztos, hogy úriemberhez méltón, de jogszerűen. Tetszettek volna nem 2/3-al elbukni 2010-et. Köszi, én emlékszem a 98-2002 közötti első fidesz kormányt ért aljasságokra is a Szent Korona mici sapka progresszívkodásokra is. Már akkor világos volt, hogy akkora a gyűlölet az ellenoldalban, hogy itt az egyiknek pusztulnia kell. Ezért ilyen az ország ma, itt nem váltógazdaság van, hanem a másik világlátásának abszolut elutasítása.

Én ezt borzasztóan sajnálom, de egyik felet sem látom kevésbé hibásnak.

Másrészt hogyan bízhatnék egy olyan ellenzék kornányzóképességében, aki 12 éve nem bír rájönni, hogy választástechnijai okokból EGY pártba kell tömörülnie. Nem sok kis katyvasznak összefognia, hanem egyetlen kabátba bebújni. Ezután átvenni azokat a tematikákat amiket a fidesz szavazói nem engednek el és lenyesegetni a szélsőséges woke baromságokat. Felépíteni egy olyan körökből álló állampolgári hálózatot, ahogy Orbán csinálta 2002-2010 között. Egyedül Gyurcsány jött rá, hogy ezt kell csinálni, de ő meg felülről korlátos, egyszerűen nem tudja tovább növelni a szektáját. Nem a tehetsége hiányzik, de ő maga is tudja, hogy személye önmagában akadály, ezért próbálkozik a feleségével sikertelenül.

A mostani botrányok ne tévesszenek meg. A budapesti hangulat 26-ban sem fog semmit sem számítani. A fideszesek hallgatnak, nem nagyon nyilvánulnak meg a közösségi térben, amit Pesten csörömpölnek, az csalóka délibáb. Kell egy Orbán kaliberű machinátor (nem Petike lesz az), egy egységes párt(ami csak akkor jöhet létre, ha jön a Messias aki miatt mindenki besorol) és egy progresszív hülyeségektől mentes program, akkor esetleg le lehet váltani őket. Ha nem, akkor 2026-ban az lesz a legnagyobb siker, hogy nem 2/3-al győznek.

Utoljára még akkor is lehet kormányváltás, ha valami kataklizma miatt bezuhan (nem stagnál) az életszinvonal a széles tömegeknél. De ha egy inkompetens társaság kezd el balf*szkodni és méhlegelőzni utánuk, akkor visszajönnek és lehet, hogy már el sem mennek. Ezért végre le kell tenni egy programot, hogy mit csinálnának utánuk, mert az O1G az lósz*rt sem ér. Tapasztalom, hogy minden egyes pedofideszezés és hasonló csak megerősíti a magszavazókat. Ha valaki annyira hülye, hogy ezt nem érti, az hogy akar kormányozni?

márc. 30. 21:49
 12/13 anonim ***** válasza:

#10:

#9 vagyok.

Szerintem sok mindenben hasonlóan látjuk. De amiben nem azt is el tudom fogadni.

És a jelenlegi kormány helyett én sem tudom ki lenne a jó választás. De a jelenlegi a legrosszabb mind közül.. :D

Szerintem nem bűn, hogy engem alapvetően csak morális elvek vezetnek. Mert utálom mikor hülyének néznek. Amikor a Fidesz (sokszorosan többször) olyat elnéz magának, amivel még ellenzékben az akkori kormányt ékezte. Sőt nem csak ékezte, hanem nagyrészt ezzel a retorikával nyert választást. És most már mintha azokat az "elveket" félredobta volna. Nesze neked önazonosság.

Én inkább sokkal jobbnak gondolom azt, és szerintem jobb "tisztábban" látást tesz lehetővé, hogy a krumpliosztás, vagy különböző adókedvezmények, támogatások nem igazán érdekelnek. De gyorsan előre bocsájtom, nyilván ezekkel semmi bajom, minden kedvezmény/támogatás fontos annak aki rászorul. (Legalább legyen valami haszna a sok befizetett adómnak. Nem sajnálom, csak a politikusoktól.)

márc. 30. 22:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Április 6 15:00 Kossuth tèr ;)
márc. 31. 18:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!