Kik lesznek Magyar Péter pártjának emberei? Kiket fog indítani az önkormányzati választáson, kiket küld az EP-be? Lehet tudni valamit?
Még nincs pártja, ezeken a választásokon pedig nem indul. Egy új pártot összehozni időbe kerül, egyelőre csak mozgalmat hozott létre. Ha sikerülne is pártot alapítani a választásokon már nem is indulhatna
De az sincs még kizárva, hogy meglévő párthoz csatlakozik.
Még saját pártja nem lehet, mert már nincs idő bejegyezni, majd elfogadtatni a választási irodával…
Egy kis párttal fog összefogni úgy hallottam.
3! (15:22)
A július 9-i választásokon nem azért nem lehet jelölőszervezet Magyar Péter által létrehozott mozgalom, párt, mert időigényes a bejegyeztetése, az NVI-vel való elfogadtatása, hanem azért, mert a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán jelölőszervezet lehet a választás kitűzésekor a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában jogerősen szereplő párt, valamint egyesület, a szakszervezet kivételével; az Európai Parlament tagjainak választásán jelölőszervezet lehet a választás kitűzésekor a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában jogerősen szereplő párt.
A július 9-i választásokat a köztársasági elnök március 12-én tűzte ki a 30/2024. (III. 12.) KE határozatában.
2! (15:21)
Az önkormányzati választáson a mozgalma is lehetne jelölőszervezet, ha március 12-én már be lett volna jegyezve a bírósági nyilvántartásba. De még most sincs bejegyezve.
20:24
Mennyi idő mozgalmat bejegyezni hogy hivatalos legyen? Most csak a mozgalom…
Honnan tudod hogy még nincs hivatalosan bejegyezve?
↑8! Onnan tudom, hogy nincs mozgalma bejegyezve a civil szervezetek bírósági nyilvántartásába, mert nem szerepel a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában.
A nyilvántartás nyilvános, te is megnézheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!