Mit varsz a Keddtol ? (Magyar Peter vonatkozasaban)
A hírek szerint főlleg a saját családtagjait hallgatta le, feleségét, anyját, anyosát. Vagyis könnyen lehet hogy ilyesmiket fogunk hallani:
Varga Judít: Ez az ÁÁÁÁÁÁ, KURJÁL meg keményen Péter, ÁÁÁÁÁÁ.
Most verd rá a számra.
:)))
Nyilván van valami az ember kezében, nem lehet olyan hülye hogy ekkora hypot csináljon a semmire mert akkor vasvillara szurnak.
Az hogy ez mennyire fog nagyot ütni szerintem megjosolhatatlan, csak találgatni lehet.
De egy biztos: kormány lemondás, Orbán lemondás biztos nem lesz, ezzel magyar is tisztában van szerintem csak ez így hangzatosabb, jobban hergeli a népet.
Gondoljunk bele, az oszodi beszéd után, az utcai balhek után se mondott le a kormány.
Ha rendesen terhelő a bizonyíték akkor az értelmesebb Fidesz szavazó réteg elgondolkodik, de a nagy részük nem. Mert a szavazoik többsége annyira egyszerű és primitív ember hogy azt se tudja mit csinált a völner meg a schadl vagy hogy miért rossz amit csináltak és amúgy kik ők.
Az ilyen egyszerű dolgokat mint a pedofil botrány még képesek voltak felfogni de látod az se ütött akkorát hogy megrengesse a fideszt.
A fő probléma az, hogy Magyarországon az emberek jelentős része természetesnek tekinti azt, hogy a hatalom mindenkori birtokosa visszaél a hatalmával, sőt a társadalom baleknak tartja azt a vezetőt, aki nem így tesz.
A magyar társadalomban az számít normálisnak, ha valaki a kapcsolatai útján jut előre, nem pedig saját képességeit kihasználva (szakértelem, tehetség, szorgalom). Legalábbis úgy látszik, hogy a többséget nem zavarja az, ha baráti, rokoni alapon kerülnek egyesek vezető pozícióba.
A korrupció szintén nem hatja meg a választópolgárok többségét. Mindegy, hogy újságírók, politikusok vagy civilek milyen visszaélésekről rántják le a leplet, annak ritkán van a hatalom gyakorlójára nézve súlyos következménye. Lásd pl. Hadházy tevékenységét.
Amennyiben ez a szituáció más, hogy Magyar Péternek állítólag olyan hangfelvételek állnak a rendelkezésére, amelyeken kormánytagok beszélnek a visszaélésekről. Ez azért erősen eltér attól, amikor egy ellenzéki politikus hívja fel a figyelmet egy hasonló helyzetre. Ráadásul itt bűncselekményről van szó, amelyet egy a kormányt hátrányosan érintő korrupciós ügy eltusolása végett követtek el, feltehetően miniszteri utasításra. Ez önmagában sokkal súlyosabb, mint az öszödi beszéd. A kérdés az, hogy ez mennyire üti meg a magyar társadalom ingerküszöbét az Orbán-rezsim 14. évében.
Abban az esetben, ha széleskörű felháborodást váltanak ki a hangfelvételek, és sikerült mozgósítani az embereket, és felszínen tartani a témát, akkor lehet változást elérni. Viszont ehhez százezres nagyságrendű tömegre van szükség, esetleg a botrány következtében – ha addig nem mond le a kormány – elszenvedett súlyos választási vereségre az EP és önkormányzati választásokon.
Én pesszimista vagyok, nem gondolom, hogy ma meg lehetne mozgatni olyan tömeget, amely lemondásra késztetné a kormányt. Sőt, nem hiszem, hogy a Fidesz-KDNP kormány bármilyen körülmények között hajlandó lenne lemondani a hatalomról. Szerintem a legjobb ami történhet az Rogán és Polt bukása és a kormány vártnál rosszabb szereplése a választásokon.
Az viszont látszik, hogy a rendszer repedezik, erről Orbán március 15-i beszéde is árulkodik, de nem fog könnyen összeomlani. Legalább nem, ha az elégedetlenek továbbra is csak a neten panaszkodnak (gondolok itt magamra is).
Személy szerint egyetértek a #13-as válaszolóval, nem gondolom, hogy Magyar Péter annyira ostoba lenne, hogy hazudott volna a bizonyítékokat illetően. Az viszont nagyot fog csalódni, aki azt reméli, hogy emiatt rövid időn belül meg fog bukni a kormány.
Viszont majd meglátjuk.
Ilyen értelmes hozzászólásokat, mint a 13-as és 14-es, miért csak ellenzéki érzelmű emberektől lehet olvasni?
Orbán ezért nagyon jó politikus: tudja jól, hogy amilyen az említett 13-as és 14-es válaszoló, olyanból sokkal kevesebb van az országban. :-(
Szerintem Magyar tudna mozgósítani egy bizonyos számú tömeget, esetleg ha egy-két youtuber be is állna mögé, akkor meg pláne. De egyébként nem is feltétlenül kell azonnal bukni a teljes NER-nek, előbb fel kellene épülnie az MP által emlegetett új politikai erőnek, amely akár képes lehet egy hatalomváltásra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!