Hogyan tennéd rendbe Magyarországot?
Ha nem kaptunk volna kínai hitelt mostanra becsődölt volna az ország.
Mi az IMF-től nem kérünk mert abból nem lophatna Lőrinc, inkább eladtuk a szuverenitásunkat a kínaiaknak.
Mivel az eredeti alkotmányunkban, le van fektetve a mindenkori állam, mindenkori kötelezettségei, szerintem az állami fenntartás megszűnése, államcsődöt jelent.
De, az biztos, hogy az állam teljesen magára hagyta az országot.
A gazdaság felől oldanám meg a dolgot:
A fidesz jelenleg arra épít, hogy a külföldi gyárak idejönnek, megtermelik a kis profitjukat, amit nagyrészt ugyan kivisznek, de cserébe munkát, és az eddigieknél magasabb(?) fizetést ad a magyaroknak. Illetve építi a saját tőkés osztályát, ami felvásárol ilyen profitkivivős cégeket, de a gyakorlatban alkalmatlanok rá, hogy az országon túl is terjeszkedjenek, így a megmaradásuk a nép kizsákmányolásán múlik.
Én ezt megfordítanám. Én hiszek a magyarok találékonyságában, vállalkozószellemében, képességeiben.
Az oktatásra, startupok, induló ev és kkv-knak; illetve az innováció K+F-re és szabadalmaztatásra adnám a legnagyobb támogatást, amikből aztán olyan cégek nőhetnek ki, amik külföldön is profitot termelnek. Tehát magyar cégek legyenek azok, amik hazahozzák külföldről a profitot.
Vannak tehetséges emberek az országban, de az emberek többsége funkcionális analfabáta, szakbarbár. Hogy hozzáadott értékben kezdjünk gondolkodni kellene a megfelelő mennyiségű és minőségű emberanyag.
Az átlag magyart ott látod a féldekás felessel a dohánybólt előtt reggel 6-kor, várja a munkásjáratot hogy mehessen droidkodni.
Jól hangzik hogy legyen tudás alapú a társadalmunk, de az nem megy egyik napról a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!