Szijjártó Péter miért szeret mindig fontosnak tűnni?
Szíjjártó Péter Magyarország külügyminisztere. Nem fontosnak akar látszani, hanem fontos ember.
Hogy mennyire látszik fontosnak az pedig a médián is múlik. Ha nem lenne fontos ember akkor nem mutatnák annyit. Én nem vagyok fontos ember, velem nem is találkozol a médiában akkor sem ha fontosnak akarnék látszani.
1, én azt hittem, hogy orosz.
Ezek szerint, ilyen, ha valaki... magyar?
Az ember, minden nap tanul valami újat.
Az egész fidesz ilyen, úgy hívják propaganda. A fogatlan fidesz szavazó felé azt kell sugallni, hogy magyarország és a fidesz a világ közepe.
Ettől felsőbbrendűnek érzi magát a vidéki putrijában ücsörögve.
Komplexus. Azok az emberek, akik tudják, hogy nem az érdemeik alapján jutottak előre és vannak ott, ahol vannak, magával a pozícióval kérkednek folyton. Kompenzálnak.
Szijjártó nem ért a külpolitikához, sosem értett, nulla diplomáciai érzéke van és nem is volt diplomata karrierje.
A minisztersége egy csőd: Magyarország teljesen elszigetelődött az EU-ban, azután a V4-eken belül is. Még az évtizedek óta hagyományosan jó magyar-lengyel viszonyt is sikerült tönkretennie, és ami nagy szó: már a kormányváltás ELŐTT összehozta (az elvileg szintén illibernyákos korábbi kormánnyal már összerúgta a port).
Végül a NATO-szövetségen belül is teljesen elszigetelődött miatta és orbán miatt az ország: mostmár rendszeresen tartanak NATO-tanácskozásokat úgy, hogy Magyarországot kihagyják (a hivatalosan nem NATO-tag Svédországot viszont meghívták).
Történelmi mélyponton a viszony a környező országokkal is: rendkívül fagyos a magyar-román viszony és soha nem volt még mélyebben a magyar-ukrán viszony sem (a többi szomszédos állammal - a magyarellenes Fico Szlovákiáját kivéve - kb. nincs is, azok az EU-val mennek).
Mivel diplomatának, külügyminiszternek hülye, kitalálták, hogy akkor ő most inkább külGAZDASÁGI miniszter és hatalmas üzleteket fog csinálni. Meghirdette a keleti nyitást - de abból inkább kegyeleti nyitás lett: a keleti tőke részesedése a magyar gazdaságból ugyanúgy sem nőtt érdemben (amit nőtt, az inkább ne lett volna: környezetszennyezől, ráfizetéses üzletek!), a magyar gazdaság keleti exportja pedig abszolút nem.
Egyedül Putyinnak sikerült benyalni, mert voltaképpen ez az egy, amihez ért: nyalással előbbrejutni személyesen.
Ez sem hozott, persze, Magyarországnak abszolút semmi hasznot, sem politikailag, sem diplomáciailag, sem gazdaságilag (kárt viszont rengeteget okozott), de személyében ő kapott egy Barátság-érdemrendet Lavrov elvtárstól, amivel páváskodhat.
14 év folyamatos munkája során ő a legcsapnivalóbb külügyminiszter Magyarország történelme során, a trianoni idők óta.
A jelenleginél rosszabb külpolitikai, diplomáciai helyzetben legalább 70 éve nem volt Magyarország.
Mi marad a debilnek? A pöffeszkedés itthon, hogy ő fontos ember. Annyira amatőr, hogy a külpolitikából is csak belpolitikát tud csinálni: eljátssza a buta választóik előtt, hogy ő aztán kakas a szemétdombon.
8, figyu, én nem vagyok politikus, én egy szavazó vagyok.
Nekem, hogy milyen elveim, vagy ideológiáim vannak, azok csak rám tartoznak, max a környezetemre, ha az elfogad olyannak, amilyen vagyok.
Szijjártó Péter velem szemben az országot képviseli, és ráadásul közszereplő. Ha te magad vagy Szijjártó Peti, akkor sem fogok tőleg bocsánatot kérni, meg a köszszereplői magatartásod alapján, jogom van véleményt formálni rólad.
Ha nem Te vagy Szijjártó Péter, akkor meg végképp nem értem, hogy miért vagy a személyes testőre ennek az embernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!