Míg a szlovák, cseh, lengyel kultúrnemzet, addig a magyar inkább mondható balkáninak?
Az is szomorú, hogy 3 millió embert meg lehetett venni azzal, hogy majd mi háborúzgatunk, ha a baloldal lesz kormányon. A cseheknél is nyert a baloldal, mégsem mentek haborúzni. Erre a fideszes szavazók nem gondoltak, hogy abszolút manipulálva vannak a kormány által?
Én ezért is gondolom, hogy mi inkább egy balkáni nép vagyunk, akik bármit elhisznek.
A balkánok egy szláv népcsoport, ahogyan a csehek a szlovákok és a lengyelek is, azaz délszlávok.
Magyarországnak semmi köze nincs balkánokhoz, mentalitásban sem.
Körbekérdeztem a fideszes ismerőseimet, hogy az utóbbi idők történései fényében, lett e rés a pajzson?
És nem sajnos. Mentegetik a pedofil segítőt, novákot. Megrendíthetetlenek és a végletekig erkölcstelenek.
"Én pedig rengeteg olyan fideszest ismerek, akik viszont értelmesek és a történések fényében elgondolkodtak."
Amíg nincs épkézláb ellenzékünk, addig minden hiába.
Volt szerencsém bejárni úgy a Balkán nagy részét, Bulgáriát leszámitva és folyamatosan van szerencsém Cseh és Lengyelországban járni. Ismerem a szlávokat és ismerem a Balkánt. Egy cseh, vagy lengyel, még a legrosszabb mentalitással sem lehet egy szerbbel, vagy albánnal egy lapon emliteni. Azt, hiszem, hogy aki egy lengyel ember és egy szerb közt a nyelvi hasonlóságokon túl, kultúrális egyezést lát, az valami más mozit néz. De, azt gondolom, hogy a magyar sajnos nagyon sok mindenben inkább a déli országokhoz kezdett el hasonlitani és pont a legrosszabb szempontokból.
Az a fajta barbarizmus uralkodott el az országon, ami náluk folyamatosan megvolt.
Orbán egy Közép-Európai szabad és gazdag országot egy balkáni színvonalra züllesztett!
És van olyan barom, aki még tapsikol is ennek...
#1.
Hogy te milyen hülye vagy...
A Balkán földrajzilag egy hegység neve, de ne szólj senkinek... Igaz, erről nevezték el Európa egy történelmileg, politikailag behatárolt térségét is.
A kérdéshez térve:
Sokan mondták - én is vallom! -, hogy Európát Ázsiától a Lajta folyó választja el! Persze kulturálisan és politikailag - főleg 2010 óta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!