A fideszesek miért mindig az ellenzéki politikusok hitelességét firtatják, de egyszer nem kezdik el kritizalni a vezérüket?
A fideszesek szerint nem kell firtatni, nincs az ellenzéknek hitelessége, és kész.
Az ellenzéki vagy független szavazók illetve az ellenzék firtatja egymás hitelességét. Sőt, ezt be is vallották. A csúfos párszáz fős "tüntetés" után azt mondták, hogy nem hitelesek, és ezt meg kell változtatni. De ugyan u volt a telexen, hvg-n, atv-n...
A probléma csak, hogy 14 éve firtatják a hitelességük, és azóta sincs meg.
Két különböző narratíva van, ami mentén ezt szokták csinálni az emberek.
Az egyik azt mondja, hogy szívesen szavazna valami másra, de nincs olyan, akire racionálisan lehetne. Azért az ellenzéket kritizálja, mert ő is szeretne változást, és úgy gondolja, hogy ahhoz nem a Fideszt kell szidni, hanem jó ellenzéki politikát kellene csinálni. Azért lássuk be: ezzel nehéz is vitatkozni.
A másik meg egyszerűen ezt csinálja: [link]
6
Bizony-bizony! Szegény-szegény politikusok!...
"hanem jó ellenzéki politikát kellene csinálni. Azért lássuk be: ezzel nehéz is vitatkozni."
Azért elég könnyű ezzel vitatkozni, mert ha alternatívát keresel, akkor nem "jót" keresel, hanem jobbat. Lehet az is rossz, ahogy az ellenzék, csak a jelenleginél kell jobbnak lennie, ami egyébként már megtörtént.
"Lehet az is rossz, ahogy az ellenzék, csak a jelenleginél kell jobbnak lennie, ami egyébként már megtörtént."
Nézőpont kérdése. Ha Orbánt démonizáljuk, akkor azt lehet mondani, hogy már az ördög is jobb - időnként én is hajlok erre a nézőpontra. Ha viszont egy kicsit reálisabban nézzük a dolgokat, akkor nem nagyon találni kormányzásra alkalmas pártot ellenzéki oldalon.
Én személy szerint azért szavazok valamelyik ellenzéki pártra, hogy erősödjön az ellenzék, de én magam is félnék, ha kormányt kellene alakítaniuk a jelenlegi környezetben.
"Ha viszont egy kicsit reálisabban nézzük a dolgokat, akkor nem nagyon találni kormányzásra alkalmas pártot ellenzéki oldalon."
Teljesen reálisan néztem és úgy jött ki, hogy objektíven a fidesz a legrosszabb.
A fidesz mutató még a 2010 előtti MSZP-nél is rosszabbak. És akkor ne is beszéljünk arról, hogy pl. egy Karácsony jobban kezelte a covid-ot a fővárosban, mint a fidesz ország szinten, pedig a fidesznek több pénze volt és adót is emelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!