Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldali szavazók! Akkor ti...

Baloldali szavazók! Akkor ti nem is veszitek igénybe az állami támogatásokat?

Figyelt kérdés

Ha annyira rossz a Fidesz, hogy el kell őket mindenért ítélni, akkor ezek szerint aki nem ért egyet vele, az nem kér abból sem, amit amúgy adnak?

Pl mondjuk a családi adókedvezményt, csed-et, gyed-et, nyugdíj emelést, covid és válság alatt hatósági áras termékeket stb. nem igénylik, nem kérik, nem élnek vele? Mert szerintem, ha igénybe veszik a különféle támogatásokat, semennyivel sem különböznek azoktól, akiket most pedofil segítőnek neveznek pusztán azért, mert a fidesz támogatják. Ez nem képmutatás?

márc. 1. 08:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem értem még mindig...

Amikor KÖZpénzből, az állampolgárok kötelező bérterheiből-levonásokból-ÁFA SZJA...levonásokból van közpénz, az abból az állampolgárok felé juttatott pénz , ami egyébként feltételekhez kötött miért lenne pártfüggő?

Éppen hogy a baloldali szavazók a "jogosultabbak" azokra, mert ŐK látják jozanabbul a tényt, hogy többszöröse megy el a kormány strómanjai és oligarchái zsebébe! Sokkal jobb amikor a közpénz, MEGTARTJA közpénz jellegét.

márc. 1. 09:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A mi háztartásunk kapja havonta a GYES-t (28,5e HUF), a családi adókedvezményt (10e) meg egy gluténérzékenység miatti kedvezményt (10e). Boldogan lemondok erről a bőkezű támogatásról, ha cserébe az állam is lemond a havi (!) több mint 1 millió forint (!) adóról, amit befizetünk neki azért, hogy Tiborcz felújíthassa az istentudjahanyadik kastélyát. És akkor a 27% áfát meg egyéb sarcokat is szeretném visszaigényelni. Én benne vagyok.

Még mielőtt belekötnél, állami egészségügyet meg oktatást sem veszünk igénybe (nem mintha lenne mit, a körzetes gyerekorvos most pattant meg külföldre, az állami bölcsiben meg kb 2040-ig nincs hely😊). #csaladbaratkormany

márc. 1. 09:51
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ugye nem akarjuk elvinni az érvelést abba az irányba, hogy ha az én adóm visszaosztását felhasználom, akkor nem kritizálhatom azt, ahogy felhasználták?

Úgy állítod be a dolgot, mintha én lennék a rossz gyerek, aki szidom apámat, hogy milyen kretén, de közben a pénzét lelejmolom. De ember: az a te és az én adóm, hadd kritizáljam már, hogyan költik el.

márc. 1. 09:57
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#11 Ez egy jó érv. A kormány közpénzből vigéckedik, hogy milyen sokat ad. Abból a közpénzből, amit mi mindannyian befizetünk adók formájában. Ezért adófizető állampolgárként minden joga megvan felvenni a támogatást annak is, akinek amúgy nem tetszenek a kormány támogatásai.

Egyébként sincs más választása, mint hogy felvegye. Például az elszállt ingatlanárak miatt, ha van gyereke és nem veszi fel, akkor jelentősen nagy hátrányba kerül azokhoz képest, akik felveszik a támogatást. Nem beszélve azokról, akiknek nincs gyerekük és átlagemberek, átlag keresettel, nekik végképp chumi van. Vagy most az elektromos autó pályázat. Átlag haladó nem élhet vele, a nagyobb cégek, amelyeknek viszont eleve van pénze elektromos autóra, most még jobban meg vannak ezzel tolva. Akiknek drágák ezek a járművek és hasznos lenne, pont azok nincsenek megtámogatva.

márc. 1. 09:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem kaptam semmit, egyik kormánytól sem.

Mostanra viszont közös erővel MINDENT. tönkretettek ebben az országban, élen a fidesszel, az ellenzék támogatásával!

márc. 1. 10:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mivel nincs 3 gyerekem mint a vidéki krumplizabálóknak és csóró se vagyok. Viszont 100 millióim sincsenek hogy elektromos autókra mrg napelemekre teljen.

Az átlag embert sosem segítette a fidesz.

márc. 1. 10:33
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy amiket a kérdező felsorol azok baloldali intézkedések. Sajnos igénybe kell venni, mivel komcsi kormány van és sok adót is kell fizetni. De legjobb lenne egy jobboldali kormány, alacsony adók, kevesebb balos intézkedés
márc. 1. 12:53
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Mit gondolsz, édes jó ember, hány GYK-t olvasgató 20-30 évesnek van itt köze bármiféle családdal meg lakással kezdődő akármihez is? Kit akarsz itt hergelni? Majd ha BKV-bérletüket kiterjesztették Salgótarján külsőig, nem csak fordítva, akkor idejöhetsz, hogy kaptak valamit.

Egyébként Orbán Viktor soha semmiféle politikai nézethez nem ragaszkodott a végtelenségig, csak kiszámolták az okosaik, mikor melyik rétegre érdemes tenni. Elárulom, amint Magyarországon többségbe kerülnek az ázsiaiak és a szinglik (meg fog történni), rezzenéstelen arccal mentek a családjaitokkal a szemétre, mert ezt a napraforgó jóembert csak a saját továbbélése érdekelte mindig is.

márc. 1. 14:04
 19/19 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Milyen támogatásokat te okos? Se feleségem és se utódom nincsen, így semmiféle "állami támogatást" nem veszek igénybe és feltehetően nem is fogok. Ellenben fizetem az adókat és közterheket én is havonta, amit baromságokra elkölt az állam.
márc. 1. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!