Baloldali szavazók! Akkor ti nem is veszitek igénybe az állami támogatásokat?
Ha annyira rossz a Fidesz, hogy el kell őket mindenért ítélni, akkor ezek szerint aki nem ért egyet vele, az nem kér abból sem, amit amúgy adnak?
Pl mondjuk a családi adókedvezményt, csed-et, gyed-et, nyugdíj emelést, covid és válság alatt hatósági áras termékeket stb. nem igénylik, nem kérik, nem élnek vele? Mert szerintem, ha igénybe veszik a különféle támogatásokat, semennyivel sem különböznek azoktól, akiket most pedofil segítőnek neveznek pusztán azért, mert a fidesz támogatják. Ez nem képmutatás?
Én ezt nem értem még mindig...
Amikor KÖZpénzből, az állampolgárok kötelező bérterheiből-levonásokból-ÁFA SZJA...levonásokból van közpénz, az abból az állampolgárok felé juttatott pénz , ami egyébként feltételekhez kötött miért lenne pártfüggő?
Éppen hogy a baloldali szavazók a "jogosultabbak" azokra, mert ŐK látják jozanabbul a tényt, hogy többszöröse megy el a kormány strómanjai és oligarchái zsebébe! Sokkal jobb amikor a közpénz, MEGTARTJA közpénz jellegét.
A mi háztartásunk kapja havonta a GYES-t (28,5e HUF), a családi adókedvezményt (10e) meg egy gluténérzékenység miatti kedvezményt (10e). Boldogan lemondok erről a bőkezű támogatásról, ha cserébe az állam is lemond a havi (!) több mint 1 millió forint (!) adóról, amit befizetünk neki azért, hogy Tiborcz felújíthassa az istentudjahanyadik kastélyát. És akkor a 27% áfát meg egyéb sarcokat is szeretném visszaigényelni. Én benne vagyok.
Még mielőtt belekötnél, állami egészségügyet meg oktatást sem veszünk igénybe (nem mintha lenne mit, a körzetes gyerekorvos most pattant meg külföldre, az állami bölcsiben meg kb 2040-ig nincs hely😊). #csaladbaratkormany
Kérdező, ugye nem akarjuk elvinni az érvelést abba az irányba, hogy ha az én adóm visszaosztását felhasználom, akkor nem kritizálhatom azt, ahogy felhasználták?
Úgy állítod be a dolgot, mintha én lennék a rossz gyerek, aki szidom apámat, hogy milyen kretén, de közben a pénzét lelejmolom. De ember: az a te és az én adóm, hadd kritizáljam már, hogyan költik el.
#11 Ez egy jó érv. A kormány közpénzből vigéckedik, hogy milyen sokat ad. Abból a közpénzből, amit mi mindannyian befizetünk adók formájában. Ezért adófizető állampolgárként minden joga megvan felvenni a támogatást annak is, akinek amúgy nem tetszenek a kormány támogatásai.
Egyébként sincs más választása, mint hogy felvegye. Például az elszállt ingatlanárak miatt, ha van gyereke és nem veszi fel, akkor jelentősen nagy hátrányba kerül azokhoz képest, akik felveszik a támogatást. Nem beszélve azokról, akiknek nincs gyerekük és átlagemberek, átlag keresettel, nekik végképp chumi van. Vagy most az elektromos autó pályázat. Átlag haladó nem élhet vele, a nagyobb cégek, amelyeknek viszont eleve van pénze elektromos autóra, most még jobban meg vannak ezzel tolva. Akiknek drágák ezek a járművek és hasznos lenne, pont azok nincsenek megtámogatva.
Soha nem kaptam semmit, egyik kormánytól sem.
Mostanra viszont közös erővel MINDENT. tönkretettek ebben az országban, élen a fidesszel, az ellenzék támogatásával!
Nem, mivel nincs 3 gyerekem mint a vidéki krumplizabálóknak és csóró se vagyok. Viszont 100 millióim sincsenek hogy elektromos autókra mrg napelemekre teljen.
Az átlag embert sosem segítette a fidesz.
Mit gondolsz, édes jó ember, hány GYK-t olvasgató 20-30 évesnek van itt köze bármiféle családdal meg lakással kezdődő akármihez is? Kit akarsz itt hergelni? Majd ha BKV-bérletüket kiterjesztették Salgótarján külsőig, nem csak fordítva, akkor idejöhetsz, hogy kaptak valamit.
Egyébként Orbán Viktor soha semmiféle politikai nézethez nem ragaszkodott a végtelenségig, csak kiszámolták az okosaik, mikor melyik rétegre érdemes tenni. Elárulom, amint Magyarországon többségbe kerülnek az ázsiaiak és a szinglik (meg fog történni), rezzenéstelen arccal mentek a családjaitokkal a szemétre, mert ezt a napraforgó jóembert csak a saját továbbélése érdekelte mindig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!