Magyarország szempontjából kinek a győzelme lenne jobb?
Trump, neki talán kevésbé prioritás az, hogy Ukrajnát benyomja az EU-ba és a NATO-ba.
ma 17:35
Mit nyilatkozott Trump? Hogy nem fog olyan országot megvédeni aki nem képes elkölteni a GDP-je 2%-át honvédelemre. Ez nem egyenlő a NATO szétverésével, pont ellentétes, mert ha megtenné ezt a szívességet akkor végre a saját lábunkra állhatnánk, ehelyett 30-40%-kal emeljük a katonai költéseinket, ami alsó hangon + 100 milliárd dollárnyi megrendelés lesz többségében amerikai cégeknél.
Így majd végre 4-szer annyit fog költeni az EU katonaságra, mint Oroszország de maradnak az amcsi csapatok is, aminek mi még tapsolunk is.
"Trump akar a Natot is szetverheti, persze nem biztos, de ezzel Mo es egesz europa biztonsaga kerdesesse valna."
Trumptól az egy jogos elvárás hogy az európai országok is legalább annyit költsenek a fegyverkezésre mint az USA. Mert jelenleg Európa védelmét az amerikai adófizetők finanszírozzák és a US Army garantálja.
Szerintem le kéne szakadni már Amerikáról és az EU-nak saját kézbe venni a védelmet, többet költeni hadászatra, közös hadsereg stb. Ha Trump "kivonul" innen akkor az EU rá lenne egy sokkal nagyobb önállóságra kényszerítve, ami Európa szuverenitását növelné.
Hangosan felröhögtem, mert hirtelen elképzeltem ugyanezt a kérdést az imádott ruszkik vonatkozásában! :)))))))))
Mi lenne jobb Magyarországnak: Vlagyimir, Vlagyimirovics, esetleg Putyin? :))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!