Az ellenzékiek egy kormányváltás esetén a közoktatási tananyaggal mit tennének?
A NAT 2020-as tananyagot szemlélve azt gondolom, hogy Magyarország kormánya egy jó minőségű tananyagot rakott össze, ami a legfrissebb tudományos eredményeket is magában foglalja. Nem egyszerű elsajátítani, de sok tudás van benne.
Nos, az ellenzékiek mit tennének ezzel, amit a mostani kormány hagyott jóvá?
>Magyarország kormánya egy jó minőségű tananyagot rakott össze, ami a legfrissebb tudományos eredményeket is magában foglalja.
-Ilyen a 21. században nem lehetséges, az alapművelségbe a legfrisebb tudományos eredmények nem férnek bele. Továbbá nem Magyarország kormánya rakta össze a tananyagot, legfeljebb megbízást adott rá.
Félek, hogy nem tudnál mondani általad vélt pozitívumokat az előző NAT-hoz képest, mert fogalmad sincs a témáról. Pedig konkrétumok nélkül nincs sok értelme beszélni róla.
A másik meg, hogy az iskolák a mért, ellenőrzött eredményekre fókuszálnak, ami csak tananyag, de nincs az oktatása ellenőrizve, az elsikkad. Például a technikumokban a négy természettudományos tárgyból csak egy van, meg van egy tartalmában gyengén szabályozott Természetismeret egy évig. Abba ideális esetben össze kellene szedni, hogy a kimaradó 3 tárgyból mik azok a témák, amik alapműveltség vagy a szakma miatt fontosak és azokra fókuszálni. Ehelyett az van, hogy amilyen tanárnak még van órakerete, az megkapja és tanít valamit, amihez ért meg amit gondol. Senki nem kéri számon - szóval lehetnek szép dolgok a NAT-ban, nincs rá garancia, hogy azok el is jutnak a diákokhoz. Ami egyedül számít, az az érettségi követelményrendszere.
A jelenlegi gimis tananyag használhatatlan.
Sok másolás, képesség fejlesztés nulla. IT oktatás szinten nulla, idegen nyelv nulla.
Gyerekeimet különórákra, tanfolyamokra kellett beíratni, h valamilyen használható tudást szerezzenek.
15#
Nem csak a jelenlegi, hanem ez kb 20-25 éve így van.
Én 2010-ben érettségiztem.
Külön tanár kellett matekból, meg angolból,hogy felkészítsen középfokú nyelvvizsgára.
Nem hibás, csak borzasztó alacsony szintű. Ha jól látom, 7. osztályban kezdi tanítani az angolt (ami rohadt késő, én anno 3.-ban kezdtem) és 5 év alatt jut el oda, hogy "Lionel Messi is Spanish." Értem én, hogy az angol a hanyatló nyugat ópiuma, de akkor inkább vegyék ki a tantervből, mert ennek a bohóckodásnak nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!