Ha létezne időutazás és egyetlen időpontba vissza lehetne menni megváltoztatni a magyarság sorsát, melyik történést lenne érdemes megmásítani vagy semmissé tenni a történelmünkben?
11
Szerintem a kapa állna ki a szádból meg a fenekedből a nyele!
nyugatabbra nemigen tudtak volna már földet foglalni, azért a germánok eléggé meg voltak már ott gyökerezve. ezt a pannóniát annyira nem fogták, valószínűleg nem volt rá igazán szükségük. szerintem azt az elemi ostobaságot kellene, de nem lehetne kiküszöbölni, ami a magyarokat midig jellemezte. sose tanultak semmiből. egy párszor bejött az elején az újfajta harcmodor, na de aztán a többiek gondolkodtak, és kitalálták a védekezési módot. a magyarok meg erre nem is gondoltak, nem változtattak, nem figyelték, azok mit csinálnak. a következő alkalommal aztán elverték őket, mint a szrt. és vége lett a nagy hatalomnak. utána rengeteg külföldi királyt választottak, nőket nem engedtek a trónra, inkább külföldi király legyen, meg az a barom nagy lajos is egyfolytában külföldön háborúzott, nem foglalkozott az országgal, mátyás dettó. nem voltak bölcs politikusok, nem láttak túl az orrukon. nem gondolhatta komolyan mátyás, hogy meg tud annyi országot hódítani, és még meg is tartani huzamosan a hódítást, hogy aztán majd összeállnak és kalákában elverik a törököket, ez hülyeség. nem kellett volna inkább mindenkivel háborúzni, mert igaz ugyan, hogy a többiek is azt csinálták, csak ők nem voltak egyedül. háborúztak egymással a germánok is, de egyik se szűnt meg, nem ment tönkre, nem uralták idegenek. a világháborúknál is jól látszik, hogy azért holló a hollónak nem. kit bsztk szét a legjobban? magyarországot.
szerintem ezt a fajta problémát, a rossz döntéseket, rövidlátó, pökhendi hozzáállást meg főleg az igénytelenséget, ami jellemzi mo.-ot, hogy nem cél, hogy fejlődjünk, nem lehet kiküszöbölni. ez a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!