Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon mi motivál valakit,...

Vajon mi motivál valakit, hogy a jelenlegi kormánypártra szavazzon?

Figyelt kérdés
Értelemszerűen elsősorban fideszes szavazók, értelmes, kulturált véleményére vagyok kíváncsi.

febr. 15. 14:44
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
96%
ugyanazért amiért Gyurcsány pártjára is szavaznak még mindig. a fidesznek és a dk-nak léteznie se kellene már
febr. 15. 15:04
 12/35 A kérdező kommentje:
De miért nem segít? A mai fiatalok a nyelvtanulás sokkal magasabb végzésével, rendszeres külföldi utazásokkal és ottani barátokkal való kapcsolattartással már nem rakhatók egy burokban. És telibe látják, hogy tized annyi munkáért kint tízszer annyi a fizetés, mint itt. Nem beszélve a minősíthetetlen állapotokról.
febr. 15. 15:04
 13/35 anonim ***** válasza:
26%

Ezért. Mert azt gondolják, hogy ha keresek netto 2500 eurót akkor tehetős vagyok és el kell venni a tisztességes munkaviszonyomból származó tudással, tapasztalattal és verejtékkel piaci viszonyok között megkeresett MUNKABÉREMBŐL, hogy aztán odaadhassák boldog boldogtalannak, aki vagy valóban rászoruló, vagy nem. Legutóbb is amikor előjöttek ezzel a fizessenek a gazdagok dumával, nem ám a tőkejövedelmükből élőket célozták meg, hanem a "gazdagokat" akik netto 300 ezer fölötti munkabért kerestek! (Asszem még 2018ban) Hát az anyátok... fog visszamenni a kommunista világotokba.

Nekem örök emlék és máig meghatározza világlátásomat erről a markát tartó rétegről Lolka Bolka a gimiből. (Most a 45 perces órákról 23 perceket késő németórán magyarul politizáló tanárokról nem is beszélve)

Lolka volt az iskola gondnoka. Az iskolában lakott, egy gondnoki lakásban. Bolka az iskola gazdasági vezetőjének a férje volt, akit leszázalékoltak, de az iskola alkalmazta munkaviszonyban rokkantnyugdíj mellett, mert hát a megértés és a szolidaritás ugye morálisan feljogosít a közösség pénzének ilyetén való igazságos átcsoportosítására.

Na most Lolka Bolka úgy dolgozott, hogy a tanórák alatt a gondnoki lakásban kávéztak, kártyáztak, majd kicsöngetéskor előjöttek, Lolka vállára kapott egy létrát és ketten elkezdtek föl-le mászkálni az iskolaudvaron. Szemmel látható homlokráncolással vizsgálgatták a homlokzatot, mutogattak, látszott, hogy mindjárt belesérülnek a munkába. Amikor becsöngettek, mire mindenki bement a tanterembe, ők is visszahúzódtak az odujukba. Minden ablaküvegnek, neoncsőnek hónapokat kellett várni a cserére. A felnőttek azt hiszik a gyerekek hülyék. Hát mi pontosan láttuk, hogy mi zajlik, a Lolka Bolka nevet is a diákoktól kapták. Később a városgazdánál megtudtam, hogy Lolka még nagyobb életművész volt, ottani haverja révén bejelentkezett, hogy tegyék már föl a hóeltakarító alkalmi munkások listájára, de ha lehet oda már nem menne, csak a fizuért.

Persze értem, hogy a jelenlegi kormánypárt is ezer sebből vérzik, de szerintem akik válthatnák rosszabbak lennének. Bocsesz, de felnőtt voltam 2010 előtt is. Abban a pillanatban, amikor meggyőznek, hogy képesek stabil kormányzóképességet felmutatni szociális osztogatás nélkül, a woke baromságok kizárásával, de maradnak EU pártiak és erős atlantisták, felőlem mehetnek a mostaniak, de ilyet nem látok a láthatáron.

febr. 15. 15:25
 14/35 anonim ***** válasza:
38%

Kedves kérdező, én próbálok egyszerű választ adni.

Én hosszú ideje azt gondolom, hogy az a politikai erő és nyilván kormány a jó nekem és családomnak, akik mellett egyről a kettőre tudok jutni.

Legyen az lakás, munka, gyerekvállalás, szórakozás, megtakarítás...

Nos, az elmúlt 14 évben a saját és családodm életét nézve komolyan előre tudtunk lépni.

Nyilván ebben a mi erőnk, kitartásunk is benne van, de a Fidesz is benne van, mert megteremtette hozzá a megfelelő környezetet...és nem vagyok semmilyen ner lovag, nem fűződik semmi konkrét érdekem a Fideszhez, mégcsak szerelmes sem vagyok Orbán Viktorba.

Sajnos 2092-2010 között pontosan ezek ellenkezőjét tapasztaltam meg.

Sorolhatnám itt azokat az intézkedéseket, amik miatt haladunk, de úgyis mindenki tudja.

Végül, sose hidd, hogy a fidesz szavazók mind buták, egybites, csak M1 nézőkves krumpli imádók...nagy hiba ebben keresni a stabil nagy számú szavazótábor alapjait.

febr. 15. 15:43
 15/35 anonim ***** válasza:
75%
#2 a fidesz nem jobb oldali part.
febr. 15. 15:44
 16/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a különösen kulturált választ! És persze a többit is.
febr. 15. 15:45
 17/35 anonim ***** válasza:
71%

#9 hulyesegeket irsz, de ez viszi a palmat:

"-gyermekvédelem."

Amugy fideszes modra. A pedofilok kituntetest kapnak, kimenekitik oket kozpenzen a kulfoldi hatosagok elol, a segitoik kegyelmet kapnak.

Fideszes erkolcsok.

febr. 15. 15:47
 18/35 anonim ***** válasza:
66%
szervilizmus legfőképp+ a butaság
febr. 15. 15:55
 19/35 anonim ***** válasza:
51%

Szóval itt is látszik néhány hozzászólásból, hogy inkább tagadják a valóságot mintsem szembenézzenek vele, pedig ahhoz, hogy legyőzzék a fideszt, pontosan meg kéne érteniük, hogy mi az amiért emberek rájuk szavaznak, olyanok is, akik a pesti irodában bőszen bólogatnak a kormánypárt szidalmazasakor, aztán amikor eljön az idő, behúzzák hozzájuk az x-et.

És ezekből a hozzászólásokból semmi olyan biztató nem látszik, amiért érdemes lenne inkább rátok szavazni. Azokat akik a köztévéből tájékozódnak úgysem fogjátok átállítani, de az nem jut eszetekbe, hogy van egy jó része a kormánypárti szavazóknak akik pontosan látják minden baromságukat, mégis rájuk szavaznak. Biztos, hogy megéri iskolázatlan fogatlan vidéki földművelőnek tekinteni, miközben ott ül melletted az irodában? Biztos, hogy infantilis tantrum közepette földhöz verni magad, hogy de hát ezek lopnak és korruptak, a megfelelő módszer az átállításukra. Azért mert ők cinikusan a keresztény konzervatív álca mögé bújnak, biztos, hogy célravezető magát a keresztény konzervatív világnézetet támadni?

Ha továbbra is ezt folytatjátok, esélyünk sem lesz ettől a bagázstól megszabadulni. Része vagytok a rezsimnek és az ő sikerükért dolgoztok. És majd gondold meg, az itteni lepontozásod mennyit fog érni amikor 2026-ban megint tolongani kell a vereséget bejelentő szinpadon

febr. 15. 16:50
 20/35 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 14-es!

Próbűlok egyszerű választ adni neked:

2010 és 20 között emelkedett az életszínvonalad - ez valószínáleg így van.

Hogy mi ennek az oka?

A saját szorgalmad mellett az, hogy egy nagyon régen nem látott hosszú világgazdasái konjunktúra volt, hatalmas pénzbőség, alacsony alapkamatok és ehhez mág jött az eu-s pénzek áradata.

Eközben azt állítom, hogy egy szűk kör hihetelen mértékben lerabolta az országot, lenyúlta a közpénzek jelentős részét. És sajnos minden fidesz-szavazó támogatta őket ebben.

Ráadásul 2020 óta mélyrepülés van: világbajnok halálozás, EU-bajnok infláció, a közszolgáltatások földbeállnak (iskola, kórház, víz stb.) - én ez lassan neked is sokba kezd majd kerülni.

Minden helyzet más, de ha belegondolsz, mint mond egy egyszeri német 1938-ban: Hitler 5 éve jött, azóta nincs munkanélküliség, dübörög a gazdaság, 36-ban olimpiát rendeztünk, minden nagyon szép és jó.

"Sorolhatnám itt azokat az intézkedéseket, amik miatt haladunk, de úgyis mindenki tudja." - nem, nem tudja mindenki. Neked az egykulcsos adó biztosan hasznos, meg talán a családi adókedvezmény megemelése, de csok beépült a lakásárakba, a nyugdíjmegtakarítrások eltűntek, az államadósság az egekben...

Ja és közben a szomszédaink elhúznak mellettünk. Ha valük hasonlítod össze Magyarország fejlődését, akkor még rosszabb a kép.

febr. 15. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!