Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A reformátusoknak nem kellemet...

A reformátusoknak nem kellemetlen, hogy a vezetőik nagy többséggel szolidaritást vállaltak a pedofil ügy érintettjével?

Figyelt kérdés

Ennyire magas ott az erkölcsi mérce?

Lehet a vezetőket is kicsit jobban körbe kellene járni, és kiderülnének hasonló kalandok.

febr. 15. 13:44
 1/8 Molyember ***** válasza:
95%
Inkább az a helyzet, hogy Balog jó barátja Orbánnak, ezért nem tudnak mit kezdeni vele. De azért a református egyházon belül se mindenki örül ennek, szerintem nekik is rohadt égő ez az egész, csak tehetetlenek, mert Orbán kézivezérli az egész országot.
febr. 15. 13:50
 2/8 A kérdező kommentje:

Steinbach József Dunántúli református püspöke azzal érvelt, hogy mivel Balog intézte a pénzt eddig az egyháznak, tartsanak ki mellette.

Ennyi...pénz....Jézus?! Kit érdekel, az valami csöves hajléktalan volt, a pénz Orbántól jön és Balog szerzi.

febr. 15. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Iványi Gábor neve ismerős ?

Igy fordulj szembe Orbánnal. Isten meg kit érdekel. Pénzből élünk. Nem szentlélek fizeti a villanyszámlát.

febr. 15. 13:58
 4/8 A kérdező kommentje:
"Isten meg kit érdekel." új istent választottak maguknak, ennek pénze is van.
febr. 15. 14:01
 5/8 anonim ***** válasza:
89%
Tragikus látni, a saját hitük megtagadását, félelemből és pénzért.
febr. 15. 14:01
 6/8 anonim ***** válasza:
40%

Ő nem a vizet változtatja borrá, hanem pénzt amit borrá lehet változtatni.

Tulajdonképpen nem nagy különbség. Az eredmény a fontos.

febr. 15. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:
62%
Az lenne nekik kellemetlen ha nem jönne az állami lóvé.
febr. 15. 14:02
 8/8 anonim ***** válasza:

"Az Úristen kegyelme olyan nagy, hogy egyházunkat még a papjai ellenére is meg tudja tartani!" - mondogatta keserű humorral egy erdélyi püspök.

Mélyen igaza volt. Ha a papságunk mai minősége mentén dőlne ez el, akkor szégyen volna reformátusnak lenni!

De nem a papokból, hanem a hívek seregéből áll az egyház!

Reformátor elődeink tudták ezt, amikor bevallották saját gyarló voltukat is, ahelyett, hogy valami világi "istenség" szerepkörben páváskodtak volna tovább, ahogy tették azt az akkori egyház papjai és püspökei.

Ezért mondja minden református lelkipásztor, amikor az Úrvacsora sákramentumának kiszolgáltatása előtt a bűnbocsánatot hirdeti:

"Most azért én, mint az én Uramnak MÉLTATLAN, de elhívott szolgája, hirdetem néktek a ti bűneiteknek bocsánatát, amelyet megád az Úristen az ő ingyen való kegyelméből."

Balog Zoltán illusztrálta ezt a méltatlanságot egy hibás döntéssel - amiért bocsanátot és kegyelmet kért.

Én baloldali vagyok és nagyon haragszom a Fideszre, amiért egyházunkat a Isten helyett a politika szolgálatába próbálja kényszeríteni, és haragszom azokra a lelkipásztorainkra is, akik elfelejtik a Galata levél tanítását, miszerint Istennek kellene törekednünk megfelelni, nem az embereknek - pláne nem a politikusoknak!

Ezzel együtt is Balog Zoltán nekem református testvérem, Isten méltatlan, bűnös szolgája (de közülünk is csak a bűn nélkül valók vessék rá az első követ!).

Szerintem Balog Zoltán kapott egy óriási leckét az élettől, a Mindenható akaratából! Ha odafigyel a tanulságára, akkor talán képes lesz a fideszes aranyborjútól elfordulva újra Isten előtt leborulni!

Saját bőrén tanulhatta újra Krisztus tanítását:

"Óvakodjatok a farizeusok kovászától, amely a képmutatás,

mert nincs olyan rejtett dolog, amely napfényre ne kerülne, és olyan titok, amely ki ne tudódnék!

Azért amit a sötétben mondtatok, fényes nappal fogják hallani, és amit zárt ajtók mögött fülbe súgtatok, azt a házak tetejéről fogják hirdetni." (Lukács 12:1-3)

Épp ideje volt felhagyni a képmutató farizeuskodással, gyermekvédelemnek álcázott gyűlöletkeltéssel és fű alatti, sutyiban intézett titkos politikai ügyletekkel!

Ha odafigyel a történet tanulságaira az egyház, akkor ez a szörnyű eset akár tisztulást is hozhat!

Ítélkeztek eleget, bűnös létükre. Most ideje a bűnbánatnak és az önvizsgálatnak! A zsinati imádsága szép volt és őszintének tűnt a bocsánatkérése Istentől, amiért a politikát jobban szolgálta mint az Atyát. Ha ezt komolyan gondolja és megváltoztatja az életét, Orbán Viktor helyére a mindenható Istent emelve vissza az élete fókuszába, akkor még jó püspök is lehet belőle!

febr. 17. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!