Van olyan ország, ahol nem kezelik ennyire "mostohaként" a tanultabb, jobban kereső embereket?
Elsősorban nem a vállalkozókra gondolok, hanem azokra az alkalmazottakra, akik jó pozícióban vannak és magas a fizetésük.
Nagyjából az egész EU-ban fejőstehénnek nézik őket.
Magyarországon is ez a helyzet, az adózási rendszer ilyen.
De, a szomszédos Ausztriában is erre hajaz.
Én pályáztam ott állásokra.Bruttó 50 ezer euró/év ajánlatokat kaptam.Nyilván, több lenne, mint a mostani bérem, de annyival nem.Arányaiban nem élnék jobban, mint most.
Engem, nem érdekel a tömegközlekedés, meg a közszolgáltatások.
Ha elvisz a mentő, majd a zsebembe nyúlok.Meg, én autóval közlekedek.
Ezért is képeztem magam, szereztem több diplomát,hogy jól éljek, a gépkocsi használat a torta egyik szelete.
Miért nem lehet megegyezni az állammal,hogy ne kelljen TB-t fizetni vagy ne kelljen ilyen-olyan járulékot fizetni.
Vannak privát biztosítások például munkanélküliség esetén.
Egy barátom a covid alatt munkanélküli lett.Havonta valami 3000 forintot fizetett és munkanélküliség esetén visszakapott 600 ezret.Többet, mint a munkanélküli segély.
Bruttó 50 ezer euró/év ajánlatokat kaptam
nem kaptál te semmit bazmeg
Én a bruttó 50000 Eurómmal vígan élek itthon.
Egyébként meg MOST lehet, hogy úgy vagy vele, hogy minek fizeted a TB-t, de majd 60-70 évesen már nem fogsz így ugrálni, mikor orvosról orvosra fogsz járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!