Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 9 hónap munkanélküli segély...

A 9 hónap munkanélküli segély nem túlzás egy kicsit?

Figyelt kérdés
A balos pártok ezt akarták... Naplopókat nevelni szerintem nem jó ötlet.
febr. 7. 11:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
5%

"elmondják, hogy akkor ez ennyi volt, és egy olyan papírt íratnak alá, ami valójában a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését jelenti."

És pisztolyt nyomnak az ember fejéhez? Semmit sem kötelező aláírni, mondjanak fel, és fizessék a végkielégítést(ugye a közös megegyezés legtőbbszür ennek az elkerülésére irányul).

febr. 7. 13:34
 22/29 anonim ***** válasza:

"A mási meg, hogy sokan félreértik ezt. A munka találása azt jelenmti, hogy a végzettségének, képzettségének megfelelő munkát talál e és addig igen illene álláskeresési juttatást nyújtania az államnak."

Persze, csak cseszheted, ha mondjuk a nem megfelelő helyre azért nem vesznek fel, mert "túlképzett" vagy, vagy mert nincs meg a szakirányú képesítésed.

febr. 7. 13:35
 23/29 anonim ***** válasza:
96%

#5 Nem azért volt 2010 előtt olyan nagy munkanélküliség, mert túl sokáig fizették a munkanélküli segélyt. Hanem azért mert jóval kevesebb volt a munkahely, akkor még nem vándorolt ki egymillió ember az országból, a Ratkó korosztály még igencsak messze volt a nyugdíjkorhatártól. Főleg hogy pont az ő orruk előtt emelték meg jó meredeken. Egy csomó kkv tönkrement, mert a Gyurcsány kúrmánynak az volt a fő gazdaságpolitikai elve, hogy nem kellenek ide a hazai kis és középvállalkozások (kivéve persze a saját vállalkozásaikat, beleértve a fideszes és fidesszel közös vállalkozásaikat is). "Olyan törvényeket kell hoznunk, hogy csődbe menjenek", és menjen el mindenki a multikhoz dolgozni. Csak éppen a multik sem nagyon akartak jönni, hiába kaptak meg minden támogatást és adókedvezményt.

Ezért volt akkor az a nagy munkanélküliség, nem azért mert az emberek otthon "fetrengtek" és dőzsöltek abból a nagy munkanélküli segélyből. Éppen ellenkezőleg, valósággal ölték egymást a létező kevés munkahelyért, nem győztek egymás alá ígérni a bérek tekintetében. Tudom, mert benne voltam 50 év feletti egyedülálló nőként. Akkor elvégeztem a munkaügyi központ által szervezett legnehezebbnek tartott képzést, amire csak azért sikerült bejutnom "élemedett" korom ellenére, mert annyira nehéz képzés hírében állt, hogy nem mertek rá jelentkezni, és az indulás előtt még volt egy üres hely. Különben ezekre a képzésekre mindig sokszoros túljelentkezés volt. És valóban a mi csoportunknak is a nagyobbik fele megbukott, páran csak úgy mentek át, hogy visszahívták őket a vizsgabizottság elé, és további kérdéseket tettek föl nekik, hogy egy kegyelem kettessel átengedhessék őket. Én viszont elsőre négyessel átmentem. Amikor vittem be a munkaügyi központba nagy büszkén a bizonyítványomat, azzal fogadtak, hogy nekem már teljesen fölösleges volt elvégeznem ezt a tanfolyamot, csináljak úgy mintha keresnék munkát, de úgysem fogok találni, mert ennyi idősen már SENKIT nem vesznek föl dolgozni.

Ja, és még csak annyit, hogy ez nem Budapesten volt. Éltem én is Budapesten is, tudom, hogy ott mindig is más volt a helyzet.

febr. 7. 14:17
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam az eddigi válaszokat, bocs ha ismétlek.

Ez nem a "balos" pártok agyszüleménye. Arról van szó, hogy az EU mérések azt mutatták, hogy a hosszabb munkakeresési támogatás segíti a hosszabb távú állásban maradást.

Ha csak 1-2 hónapod állást keresni, akkor gyorsan elvállalod, ami éppen akad. Ez jó eséllyel nem lesz túl jó választás, és jön az újbóli munkahelyváltás, a táppénz, stb. Ha ez az időszak hosszabb, akkor jobbak a feltételeid egy jó álláshoz: nem kell bármit elfogadnod, többször is pályázhatsz egy pozira, van időd tanulni, felkészülni. Akár egy képzést is el lehet végezni, vagy egy vállalkozást elindítani.

És bizony az EU mérések azt dobták ki, hogy kb 10 hónap az az idő, ami alatt szinte biztosan rendesen és tudatosan el lehet helyezkedni. Innen jön ez az időtartam.

febr. 7. 14:41
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
#23-as: "Olyan törvényeket kell hoznunk, hogy [a kkv-k] csődbe menjenek" -- erre szerencsés lenne egy forrás, mert őszintén szólva nyomát sem találtam annak, hogy _bárki_ ilyet mondott volna. De még ha mondott is, kontextusa nélkül semmit sem ér, különösen annak fényében, hogy a magyar populista oldal előszeretettel ollóz össze sosem mondott dolgokat és ad ellenfeleinek a szájába.
febr. 7. 14:58
 26/29 anonim ***** válasza:
15%

Sajnos ma már nem találom a forrást, pedig az Interneten olvastam annak idején. Nem Gyurcsány mondta illetve írta, hanem az egyik gazdasági tanácsadója. Még emlékszem, hogy az öcsémmel együtt olvastuk és együtt szörnyülködtünk rajta. És azon is, hogy sem az akkori "ellenzéknek", sem az "ellenzéki" sajtónak nem volt hozzá egy szava sem. Ezért nem hallottál róla te sem. Nem a populista oldal tette közzé, hanem vagy a szerző saját írása volt, vagy egy kormánypárti vagy semleges cikkben idéztek tőle, de nem botránykeltési céllal. Pedig ebből kellett volna botrányt csinálni, a "qurvaországozás" ehhez képest lófütyi sem volt. De ez már közel 20 éve volt, ma már nem találom a neten. Valahogy úgy hangzott, hogy "Véleményem szerint Magyarországon a kkv-ék túl sokan vannak. Meggyőződésem, hogy olyan törvényeket kell hoznunk, hogy csődbe menjenek."

De még magát Gyurcsányt is hallottam a tévében, amikor azt mondta, hogy "igenis, menjenek csak csődbe, és menjenek el dolgozni a multikhoz".

De egyébként is eléggé köztudott volt akkoriban, hogy a kormány a multikat támogatja a hazai kkv-al szemben. Csak aki nem volt érintett benne, vagy legalábbis azt hitte, hogy ő nem érintett, annak föl sem tűnt.

febr. 7. 16:24
 27/29 anonim ***** válasza:
47%

"ez már közel 20 éve volt, ma már nem találom a neten"

Mert szerintem nem egészen úgy volt, ahogy gondolod. Nem a szavahihetőséged vonom kétségbe, csak 20 év alatt sokat tud torzulni egy emlék.

"egyébként is eléggé köztudott volt akkoriban, hogy a kormány a multikat támogatja a hazai kkv-al szemben"

És mi változott azóta? Kb annyi, hogy most ma nem a német, hanem a kínai multi a szexi.

febr. 7. 16:37
 28/29 anonim ***** válasza:

Egy szóval sem mondtam hogy bármi is változott azóta. Legfeljebb még annyi, hogy a fidesz "megteremtette" a saját tőkés osztályát is.

Egyébként meg nem torzult semmit 20 év alatt az emlékem, már akkor is fölháborítónak találtam, meg most is.

febr. 7. 16:43
 29/29 anonim ***** válasza:

#25 A populisták akkor is kizárólag csak fiatal, életerős cigány férfiakat mutogattak a tévéikben, mintha csakis kizárólag ők lennének munkanélküliek.

Ezzel is alátámasztva, hogy nincs itt semmi baj, nincs is semmiféle munkanélküliség, dübörög a gazdaság, csak ők nem akarnak dolgozni. Mert róluk jobban el tudták hitetni, hogy csak azért nem dolgoznak, mert nem is akarnak.

febr. 8. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!