Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balosok tényleg elhiszik,...

A balosok tényleg elhiszik, hogy Gyurcsány alatt jobb volt?

Figyelt kérdés
Akkor még munkánk se volt.
febr. 3. 13:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%

Az a gond, hogy mindenki csak végletekben tud gondolkodni:

-Jó volt Gyurcsány, mint kormányfő? Nem

-Jobb volt Gyurcsány kormányfőnek, mint Orbán? Nem kicsit, nagyon.

Próbáljunk már meg különbséget tenni egy apaljaiban véve nem rossz szándékú, de nem túlságosan sikeres politikus közt, aki igen, hozott hibás, rossz döntéseket és korábban kellett volna lemondania és egy olyan ember közt, aki tudatosan rombolja ezt az országot, hozzáteszem sikeresen.

Nem volt jó Gyurcsány, de ennél, ami ma van messze, messze jobb volt.

febr. 3. 14:32
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
A "balosok" azt hiszik hogy jobb volt a fideszesek pedig azt hogy maga volt a kőkorszak. Egyik sem jobb, mindegyik ferdítés. Volt akinek jó volt és volt akinek nem, ennyi.
febr. 3. 15:34
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk úgy, hogy Gyurcsány alatt több minden jobb volt, mint most. Gyurcsany is egy rakás sz#r volt, de ennyire nem, mint amit Orbánék előadnak. Plusz Gyurcsany alatt közel sem volt ennyire elbutított, agymosott, megvezetett a magyar társadalom, mint ma.
febr. 3. 15:38
 14/21 anonim ***** válasza:
16%

Akkor nézzük a tényeket: Már a ballib média is lehozta. Saját liberális sztárszakértőik hozták ki [link]

Amikor világgazdasági bőség volt alig 1%-ot "dübörgött" a hazai gazdaság. Szlovákia 11%-et. Lehagytak minket szépen. Manapság a covid után, ami sokkal nagyobb válság volt Orbán 7%-ot emelt a GDP-én. Na kb ennyit az összehasonlításról

febr. 3. 15:39
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

Jobboldaliként is éreztem hogy akkor jobban éltem.

Akkoriba azt hittem gyurcsánynál rosszabb nem lehet, aztán orbán megcáfolta. Sose gondoltam volna hogy visszasírom gyurcsányt. Még akkor is jobb volt az élet mint most.

Akkor is dolgoztam, egy jó szakember akkor sem volt munkanélküli. A tanulatlan lusta proli nem dolgozott akkoriba, most meg felszívják ezeket a 6 általánosos prolikat a gyár mint a szocializmusba.

febr. 3. 15:58
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#3 bizony így van. Példának okáért a szólásszabadság. Olyan helyen dolgozom, ahol manapság már kirúgnának, ha nyíltan kritizálnám a kormányt. Akkoriban ebből nem volt probléma, mindenki elmondhatta a véleményét.
febr. 3. 16:07
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A GDP emelkedést külön reklámozni kell, mert különben az emberek észre se vennék. Akkora árak lettek. A fogyasztói árak azóta 3 -szorosára, az ingatlanárak átlagosan 5-szörösére nőttek. Dolgozott az infláció. Megelőzte a GDP növekedést. Inflációban magasan az élmezőnybe került Magyarország.
febr. 3. 17:01
 18/21 anonim ***** válasza:
86%

Nem akarom védeni Gyurcsányt, de akkoriban tényleg lényegesen magasabbak voltak a reálbérek mint most, és munkalehetőség is jóval több volt. Most ha megnézed az állásokat, valójában csak 20-35 közötti tapasztalt munkaerőt keresnek hiányszakmába. Gúnyosan fogalmazva 20 éves kollégát keresnek 30 év tapasztalattal.

Gyurcsány idején ez nem így volt.

febr. 3. 17:31
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Akkoriban bárki tudott venni manzártos lakást Budapest Belvárosában ezt megírták néhány hete a Gyakori Kérdéseken, így nincs okom kételkedni.

Az pedig csak a saját tévképzetem, hogy 2008-ban egy évig pályakezdő munkanélküli voltam, utána nettó 100 ezer forinttal kezdtem dolgozni, jelenleg nettó 500 ezer körül keresek bónusszal, mert ez az 500 ezer reálértéken alatta van az akkori 100 ezernek, mert mindennek ötöde volt az ára. Például 120 forint volt a benzin, 80 forint az euró.

febr. 3. 18:31
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

120 forint a benzin utoljára a 90 es évek elején volt.

Nekem 25 éve van jogosítványom és nem rémlik hogy 200 forint alatti benzináron tankoltam volna bármikor is.

Amugy a mostani helyzetben a teljes kilátástalanság a legrosszabb, olyan ingatlan árak vannak hogy bérből családi segítség nélkül lakáshoz jutni szinte teljesen lehetetlen.

Anno még a Gyúúúcsány idejében kerestem kb 150 nettót, a lakás amit vettem 8 millióba került amire 6.5 misi hitelt vettem fel, a havi törlesztő 20-30 ezer között volt valahol.

na most aza helyzet hogy ugyaneza lakás kb 40 millióért lenne nem keresek 3 szor annyit sem mint Gyúúcsány idejében, és ha most ezt a lakást meg szeretném venni a törlesztő havi kb 300 ezer lenne 20 év futamidőre!

1 kulcsos adó miatt annyi adót fizetek mint a cég vezérigazgatója, 27 % áfát+ 4% szolidaritási adót fizetek a kajára ami Gyúúúcsány idejében nem ennyi volt.

Akkor nem volt ekkora gond időpontot kérni mütétekre vizsgálatokra.

Most örülhet az ember ha a mentő kiér mielőtt meghalsz ha rosszul vagy.

Orbán szétqurta az egészségügyet, extra adókat tolt a képünkbe, a gazdagoknak nyujtott családtámogatásnak nevezett ajándékpénzekkel felnyomta az ingatlan árakat.

Mélyen tartotta a fizetéseket, Elinflálta a megtakarításaimat, el lopja az adóforintjaimat.

Igazából nem tudok semmit mondani ami most jobban müködne mint az általam sem kedvelt Gyúúúcsáány idejében.

Minden szarabb, drágább lett

Elszegényedtünk, elszegényedünk, és még mindig megyünk előre és nem hátra.

köszi Orbán és főleg a birkahadnak akik rászavaznak

febr. 3. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!