Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal szerint miért nem...

A baloldal szerint miért nem jó a munkaalapú társadalom?

Figyelt kérdés
Végülis már a magyar népmesében is így van, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék". Ez valahol természetes elvárás, hogy mindenki járuljon hozza közöshöz és ha nem beteg vagy nem kell kisgyermeket vagy más hozzátartozót gondozzon, akkor bizony vállaljon munkát. Van is bőven munkalehetőség, ha valaki képzi magát és akar fejlődni, akkor tud előrejutni. Ahogy a másik közmondás is tartja, "mindenki a maga szerencséjének a kovácsa". Mi ezzel a baj? A cigányok se jutnának soha előrébb, ha csak segélyt adnának nekik, nem munkát.

2024. febr. 1. 17:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
39%
Bármit gondolhatsz rólam, attól teljesen függetlenül: nem normális, hogy valaki ugyanúgy éljen otthon huszonévesen is, mint tíz évvel korábban (vagy épp külön, de a szülei által előteremtett és fenntartott """saját""" lakásban) - meg még egy csomó minden nem normális, amit sokan annak gondolnak a fiatalok (meg persze a szüleik - mert ők is kellenek ehhez az egészhez) közül.
2024. febr. 2. 10:25
 22/28 anonim ***** válasza:

Szerintem sok huszonéves dolgozik és lehet, hogy néhány tizenéves is.

A 2008-as válság körüli években nem volt könnyű sehol munkát találni, beleértve diákmunkát sem.

Persze azt, aki lusta valagba kell rúgni, hogy nyomás dolgozni.

2024. febr. 2. 11:18
 23/28 árokpart ***** válasza:
61%
21-es Aztán miért nem normális? Képzeld el mi mindig is együtt éltünk többgenerációsként a Nagymamám házában és a mai napig nagyon jól élünk. Nálunk hasonló családi hierrarchia volt mint az olasz filmekben ameddig éltek azok a Szeretteink akik megteremtették és ránk hagyták amibe élünk, úgy tiszteltük őket. Miért kellene külön utakon járni mindenáron ezt nagyon proli szokásnak tartom, hogy menjen a gyerek 18 éves kora után amerre lát. Édes Istenem!
2024. febr. 2. 14:34
 24/28 árokpart ***** válasza:
61%
Az ilyen szemlélet miatt nincsen már lassan országunk.
2024. febr. 2. 14:34
 25/28 anonim ***** válasza:
23-as, nem értetted meg, amit írtam. Nem az nem normális, hogy otthon éljen valaki továbbra is, hanem hogy ugyanúgy éljen otthon felnőtt emberként is, mint ahogyan gyerekkorában élt.
2024. febr. 2. 14:42
 26/28 árokpart ***** válasza:
25-ös Ezt értem, viszont pl. én ugyanúgy élek. Ugyanúgy dolgozok a gazdaságunkban, nyáron gyomlálok, kapálok, a lakásban kitakarítok, sokszor még főzök is. Sőt volt olyan, hogy nyáron reggel korán elmentem kapálni, majd olyan délután 1 óra körül megfőztem, közben meg még kitakarítottam itthon, mert Anyukámnak van rendes állása is.
2024. febr. 2. 14:46
 27/28 anonim ***** válasza:
39%

És mondjuk 10-12 évesen is ugyanígy éltél otthon? Mert ha igen, akkor nem rólad beszéltem. :)

Hanem azokról, akik csak lógatják a lábukat huszon- harmincévesen is ugyanúgy, mint 10-12 éves korukban (amikor még viszonylag rendben volt - bár tény, hogy mindenki jobban jár, ha a 10-12 évesekkel szemben is vannak elvárások azon kívül is, hogy tanuljanak).

2024. febr. 2. 15:10
 28/28 anonim ***** válasza:

[link]

A teljes írásban van szó a munkaalapú társadalomról.

2024. febr. 7. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!