Orbán miért szavazta meg az EU 50 millárd eurós támogatását Ukrajnának?

"itt érdek találkozott az érdekkel és a háttérben sikerült megegyezni valamiben"
Csak a magyarok nem erre szavaztak.

Tetszik ahogy a fotelforradalmárok lepontoznak, mert nem azt írom ami az álomvilágukban van.. Rosszabbak itt Gyakorin az emberek mint a kommunizmusban. Na mindegy. Gondolom erre áll fel. Nembaj, akkor én is csak lepontozni fogok. Végülis, jó a sértődött csecsemőt játszani.
Mindenesetre, ha ennyire nehezére esik az itt is összegyűlteknek gondolkodni akkor nekem sincs értelme válaszolnom vagy reagálnom semmire. De az biztos, hogy az ilyen és ehhez hasonló emberek miatt van még mindig ennek a kormánynak ennyi éve kétharmada...

"a nemzethy konzultációban nem esett szó ilyen paktumról."
Dehogynem! Nyilvánvaló, hogy provokálni szeretnél, ennyi az egyetlen célod, az is nyilvánvaló, hogy gyűlöleted határtalan a jelenlegi kormánnyal szemben. Előbbit az oldal szabályai szerint nem tehetnéd meg, utóbbit viszont egész nyugodtan, mindenkinek joga van hozzá. Vagy az van, hogy mikor megkaptad a nemzeti konzultációt, úgy ahogy van hajítottad a kukába vagy direkt hazudsz. Merem feltételezni inkább az előbbi. Csak ha első lendülettel ment a kukába és fogalmad nincs mi állt benne, akkor ne állj neki kritizálni, véleményezni, a mentén véleményt megfogalmazni, felhasználni, hisz nem tudod megtenni, mert nem ismered. Amit kritizálsz, azt mindig ha nem is tű pontosan, de jórészt ismerni kell. Hogy tű pontosan kell ismerned vagy csak jórészt, az a beszélgetőpartner felkészültségétől függ, aki előtt megfogalmazol kritikát.
OK, bizonyosan hülyeségnek tartod, aminek nincs valójában értelme stb. stb. Én ezt el is tudom fogadni, hogy egyesek így gondolják, ha érvelnek is, miért tartják annak, mert hát lehet érvelni mellette miért is hülyeség... és nem meglepő gondolom az sem számodra, bár nyilván bele nem gondoltál eddig, hogy a Fidesz szavazóbázisának kb. a fele is hülyeségnek tartja, hisz nem küldi azt vissza! Csak ebben az esetben ne bonyolódjunk bele abba, hogy abban mi "volt benne" és mi nem, ha fogalmad nincs!
Egy kérdés lett feltéve ezzel kapcsolatban. Röviden: 50 milliárd euróval akarja támogatni az EU Ukrajnát, mivel ez az összeg nem áll rendelkezésre a költségvetésben, ezért a tagállamoktól akarnák ezt kicsikarni. Ergo úgy kérnek tőlünk pénzt erre, hogy közben a nekünk járó pénzt nem hajlandóak odaadni. Két opciót lehetett ennél választani:
- Magyarország addig ne adjon pénzt, amíg a nekünk járó pénzt nem kapjuk meg.
- Akkor is adjuk oda a pénzt, ha a nekünk járó pénzt továbbra sem biztosítják.
99% az első opciót választotta. Ahogy már egyszer leírtam, de ezt felfogni nem akartad. Azon lehet vitázni, hogy ez így rendben van-e, hogy ígéretért cserébe ezt megléptük, miközben a 99% valójában (merem feltételezni) arra gondolt, ha itt a pénz a számlán, csak akkor. Ugyanakkor a nemzeti konzultációban pontosan egy ilyen paktumról esett szó. Nem az volt a kérdés, hogy adjunk, ne adjunk. Feltételekhez volt kötve.
#17 Te meg ne lepontozzál mindenkit, hanem fel b...meg, mert hosszú évek óta idejár ez a csóka provokálni és 6-8 acc-al szavazza le azokat a válaszokat, ami számára nem tetszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!