Mi a Fideszesek véleménye arról, hogy a Fidesz-kormány tömegesen hív be "vendégmunkásokat" az országba?
Főleg indiai, fülöp-szigeteki (filippino), pakisztáni és hasonló területekről hívják be a vendégmunkásokat, ahol azért, lássuk be, mások a kultúrális szokások, szabályok, mint Európában vagy Magyarországon.
Ugye az általános aggályok a vendégmunkásokkal kapcsolatban:
-amíg itt vannak, közbiztonsági problémát okoznak
-a törvények ellenére a gyakorlatban kiszorítják a magyar munkavállalókat
-rontják a magyarok béralku pozícióját; rontják a magyarok számára kiharcolható munkakörülményeket
-nagy esély van arra, hogy a törvények ellenére tartósan itt maradnak, és gyakorlatilag migránssá válnak. Azaz: kiszorítják a magyarokat / az Európaikat a saját hazájukból.
Mennyire lehetnek megalapozottak ezek az aggályok?
Szerintem teljesen megalapozottak. De ti mit gondoltok?
Csatoltam szavazást is, de kifejtősebb véleményekre is kíváncsi vagyok a felsorolt aggályokkal kapcsolatban.
A kommentekhez írjátok, kérlek, oda, hogy Fideszesek vagy nem Fideszesek vagytok-e.
Elfeledkeztetek már, hogy amiben laktok a belpesti panelokat is vendégmunkások húzták fel a '70-es évek elején? A vendégmunkást felvették, jön dolgozik, aztán elmegy. Olyan helyre vesznek fel vendégmunkást, ahol több hónap után sem jelentkezett elég magyar pl buszsofőrnek. Az neked is fájna, ha emiatt járatritkítások lennének ugye?
Olyan helyre vesznek fel kulimunkába, ahova a hedonizáló magyar már nem akar dolgozni. A migránsok ingyen pénzt kapnak nyugaton miközben szétverik az országot és bűnöznek. AZ nem fáj ? :XD
Baloldalinak tartom magam és azért élnék én is ezzel a lehetőséggel (ha most nem fagyasztotta volna be az állam pár hónapra), mert az itthoni kétkezi munkások morálja a béka segge alatt van!
Interjúztattam vagy 50 filippínót és megnéztem már itthon dolgozóknak a munkáját. Nagyon kedves, tisztességes, keresztény emberek. Sokkal komolyabb munkatűréssel és fegyelemmel rendelkeznek, mint az átlag magyar szaki.
Globális kapitalizmus van emberek! Annak pont az a lényege, hogy származástól függetlenül mindannyian együtt dolgozunk az előrejutásért.
Ha a baloldal csinálná a vendégmunkás betelepítést akkor az maga az Ördög műve volna.
Most hogy propaganda átnevelést kaptak a fidesznyikek vendégmunkás ügyben most már persze támogatják.
Én meg nevetgélek a fideszesek irányítható egyszerűségén. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!