Elkapták Ilaria Salis antifa terrorista német társait?
Nem kéne magyarországra is beengedni a woke, lipsi terrorszervezetet, el kell csirájában fojtani .
" Ilaria Salis védelmére kelt, aki német társaival együtt 2023 februárjában Gazdagréten embertelenül, viperával megvert egy általuk neonácinak vélt férfit, akit azért feltételeztek szélsőjobboldalinak, mert terepszínű nadrágot viselt."
Pontosabban abban nem értesz velem egyet.
Mondjuk én nem is írtam ilyet egy szóval sem, úgyhogy nem tudom honnan sejtetted meg ezt a dolgot, de tény egyébként, hogy én abszolút a tiltások ellen vagyok. Azt én értem, hogy Te megtennéd. Nem értünk egyet, de azt nem mondhatom, hogy nincs igazad, csak azt, hogy nem értek veled egyet. Két okból nem, egyrészt azért nem, mert ezt csinálták az elvtársak is és ezt csinálták a nácik is, ami nem tetszik, útban van, fenyeget, azt betiltjuk. Másrészt pedig számomra a demokráciával és a szólásszabadsággal ellentétes az, ha ilyet betiltunk (bármennyire is szeretnénk). A szélsőségesek mindig erőszakkal kerültek hatalomra és mindig a tiltásból robbantak ki, ez nem így működik, hogyha hagyod őket, akkor, nem kell ezeket "hagyni". Ha ez a félelmed, akkor alaptalan. Azon országokban, ahol ezek tiltva vannak, ott valós a félelem! Ott lehet valós a félelem. Amint a föld alá kényszeríted őket, onnantól kezdve nincs rálátásod, nem uralod.
Nézd, ha betiltanád az ilyen rendezvényeket, akkor vagy nem érted a demokráciát és a szólás szabadságát vagy érted csak nem tudsz vele azonosulni. Ez sajnos ilyen, nem az a demokrácia, hogy csak az hangzik el, ami számodra elfogadható, elhangozhat bármilyen ocsmányság is.
100x nagyobb veszélyt hordoz magában a tiltás, a társadalmon átvert, általa elfogadott tiltás mint egyfajta gépezet. Soha nem szabad megengedni, bármennyire is legszívesebben betiltanád azt te is, amit beakarnak tiltani, nem szabad megengedni. Nagyon súlyos visszaélések lehetnek belőle, és mondom, a kommunisták és a nácik eszköze a tiltás. Nem véletlen hoztam ide a nyugati politikát. Elszörnyülködtem annak hallattán, hogy a német kormány betiltaná az AFD-t. Ilyet, hogy politikai pártot betiltanak, utoljára Adolf Hitler csinált Németországban. Ez nem lehet megoldás. Egyelőre demokrácia van állítólag Németországban, ha erősödik az AFD meg kell vizsgálni az mitől erősödik, tudniillik nem a szélsőséges gondolatai okán erősödik, ugyanis szélsőséges emberek jobb és baloldalon 5-5% van csupán, nem több, ez egy állandó szám. A többi ember valami mást kaphat ettől a párttól és azt a valami mást kell tudni megfogni és azzal kifogni a szelet az AFD vitorlájából. Ezt munkának nevezik a politikában, a tiltás az viszont lóf.sz, nem munka.
Ha egy szervezet olyan tevékenységet fejt ki, olyan nézeteket propagál, amelyek pl. alkotmányellenesek, gyűlöletkeltők, félelemkeltők, a társadalom vétlen tagjainak biztonságát veszélyeztetők, vagy más módon jogellenesek, akkor azok ellen az igazságszolgáltatásnak (rendőrség, ügyészség, végül bíróságok) igenis fel lehet, és fel is kell lépniük. Ennek része lehet az adott szervezet betiltása is, ha az indokolt. Önmagában ez nem jelenti sem a szólásszabadság, sem a lelkiismereti szabadság, sem a gyülekezési jog, sem más demokratikus intézmény megsértését. Az egyének szabadságjoga csak addig terjedhet, ameddig mások szabadságjogait érdemben nem korlátozza. A társadalom képviseletében a demokratikusan megválasztott politikai szereplők kötelesek védelmet nyújtani azoknak akiket indokolatlan verbális, vagy egyéb támadás ér, akiket esetleg csoportként méltóságukban megsértenek, vagy szabadságaikban korlátozni törekszenek.
Politikai pártot is, egyházat is, egyesületet is be lehet (és kell) tiltani, ha az súlyosan jogellenesen működik, bántalmaz vétleneket, vagy komoly veszélyforrást jelent a demokrácia és jogállamiság alapjait illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!