Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazuk volt a műsor résztvevői...

Igazuk volt a műsor résztvevőinek, hogy Dobrev esetében jogos is lehet a felmenőre hivatkozás, míg Bayer esetében meg nem?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=raeRCZ9HS0o&t=394s

Az ATV Öt című műsorban hangzott el az, hogy Dobrev Klára egyrészt továbbviszi felmenői komcsi szemléletét, illetve élvezte a kommunista rendszer előnyeit, a felmenőknek juttatott lakást stb. Amit úgy általában a komcsi leszármazottak is. Míg pl. Bayer Zsolt vagy bárki a jelenlegi kormánypárt térfeléről nem lett se komcsi, se náci, és megszenvedték a komcsi rendszert. Ez a szempont szerintetek igaz lehet vagy sem?

jan. 30. 19:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Schiffer fejtegeti ezt a 6. perc tájékán. Csak ő az ún. baloldalt "progresszív jobboldalnak" szokta nevezni."

Nem hangzott el olyan, hogy "progresszív jobboldal". Sejtem, hogy melyik részre gondolsz, 05:03-tól kezdődik. Még csak nem is beszél többes számban, végig Ungráry-t emlegeti.

"A többi általad említett dolog pont ebből következik. "

Akkor viszont tévedésre alapozod az összes eddig említett gondolatodat. Legalábbis kényelmesen kihagytad az összes olyan részt, ahol a videóban szereplők meg egyenest más, eltérő megállapításra jutnak végkövetkeztetésként.

"Nem mondtam, hogy felmentették volna Bayert. "

Olyat se mondtak, hogy Dobrev Klára továbbvinné felmenői komcsi szemléleteit. Hont András, aki elkezdte ellenpéldának használni Dobrevet, a vagyoni háttér felhasználását vitatta, azt sem erkölcsi szempontból, hanem abból, hogy Dobrevnek illeszkednie kellett volna a társadalmi visszhanghoz, azaz ha neki kisgyerek korából pl. jó emlékei vannak a nagyapjáról, akkor a négyfal között legyenek róla jó emlékei, politikusként meg a néppel értsen egyet a nyilvánosság előtt.

"A kérdésem itt az volt, hogy jogosan veti-e valaki a másik szemére a kommunista felmenőit (miközben igaz, hogy mindenki a saját dolgaiért felel), vagy pedig erre senkinek sincs sem erkölcsi, sem másmilyen alapja?"

Nem hiszem, hogy ez volt a kérdésed, vagy legalábbis nagyon rosszul fogalmaztál. Ettől függetlenül persze, ebben egyetértek, az embert a saját tettei alapján kell megítélni.

jan. 30. 21:12
 12/13 anonim ***** válasza:
Illetve ne érts félre kérdező, nem szemrehányásokat akarok tenni, csak ha az a kérdés, hogy a videóban szereplőkkel egyetértek e, akkor fontos nekem, hogy a videóban szereplők véleményét kapjam vissza, nem pedig egy harmadik fél interpretációját.
jan. 30. 21:14
 13/13 A kérdező kommentje:
Akkor most tényleg az én interpretációm jön, függetlenül a műsorban elhangzottaktól, bár kicsit érintve azt. Nekem ugyanis az a meggyőződésem, hogy ez egy aljas szemfényvesztés egy epizódja. Egy folyamat, ahol most ide érkeztünk. Én komcsim kontra te komcsid. Melynek a végeredménye - ismerve a magyar társadalmat - úgyis az lesz, hogy majd mindenki legyint egyet erre is, kit érdekel, hogy valaki komcsi volt-e, és hogy az ő valahányadik leszármazója még mindig jelen van a politikai életben. Pont Dobrevék esetében a nagypapa már a 40-es évek közepétől aktív politikus volt, az unoka pedig ma is meghatározó személye a magyar politikának - ugyanabban a szellemiségben. De mindez igaz Donáthékra is. Szóval az lesz a vége, hogy senkit nem érdekel az egykori állampárthoz való kötődés és hogy most is miért ezek vannak előnyben. Most próbálják szalonképessé tenni a komcsikat, hogy aztán már senkit se érdekeljen a dolog. Ugyanez történt az ügynökügyekkel. A '90-ben szabadon megválasztott országgyűlésben biztosan felvetődött a kérdés, csak hát az összes parlamenti pártban hemzsegtek az egykori besúgók, így lekerült napirendről, és meglepő módon - bár az idő előrehaladtával az érintettek nagy része már nem él - most is elzárkóznak tőle a pártok. Utóbbi időben Schiffer forszírozta az ügynökakták nyilvánosságát, nem lelt nagy támogatásra. De ma már az sem érdekel senkit, hogy az illető vagy felmenője ügynök volt-e vagy sem. A társadalom nem mert szembenézni múltjával, nem tisztázódtak ezek a kérdések, máig nincs rájuk kielégítő válasz. Így aztán nyugodtan befolyásolhatják életünket ügynök- és komcsi dinasztiák valahányadik lemenői még 2024-ben is. Na ez itt a probléma.
jan. 30. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!