Új magyar himnuszt! Vélemények?
Bár Kölcsey Himnusza gyönyörű mű, de nem csoda, hogy lassan már fogyóban vagyunk magyarok, ha minden alkalommal ha megszólal a Himnusz, több ezren vágnak eret a depressziós jellege miatt.
Szerintem nemzeti himnusznak az István a királyból a Szállj fel szabad madár tökéletes lenne erre a célra. Vélemények?
Utolsónak grat az értelmes válaszhoz...
Mert nyilván nem keverednek az zenei elemek...
A szlovák himnusz zenéjét/dallamát Bartók írta...
A német himnusz zenéjét az osztrák Haydn szerezte...
A himnusz fogalma: "Istenhez, hazához szóló imádság, énekelhető lírai műfaj, a nemzet imádsága".
Szóval nem törvényszerű, kötelező, hogy a himnusz egy indulószerű, buzdító valami. hanem egy imádság, egy fohász. Szerintem.
A kérdésre válaszolva: aki új himnuszt akar, az azt se érdemli meg, hogy magyarul köszönjenek neki. Én úgy gondolom, hogy a mi himnuszunk a legszebb, imádom. És amúgy is ki írná az új himnuszt? Gáspár Laci, Caramel, vagy éppen Király Linda? :O
Hajrá, lehet lepontozni. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!