Kijött a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása. A Fidesz valóban lemészárolja az ellenzéket az idei EP-választáson?
A Fidesz jelentősen erősödött (!) és a biztos szavazók 53%-ra számíthat.
Minden ellenzéki párt gyengült (!).
És ugyebár a Medián a legpontosabb közvélemény-kutatónak számít itthon: ahol nem zárulnak az olló, vagy valamelyik ellenzéki párt „házi intézete”.
A további sorrend:
DK 11%
Mi Hazánk 8%
Momentum 7%
Kutyapárt 6%
Jobbik 5%
A Nép Pártján (Jakab Péter) 3%
MSZP 2%
Második Reformkor (Vona Gábor) 2%
LMP 1%
Párbeszéd 1%
Mindenki Magyarországa (Márki-Zay Péter) 1%
Ráadásul, ha mindenki önállóan elindul 10%-nyi ellenzéki szavazatot kidobnak majd a szemétbe, amivel a Fidesz még több mandátumot szerez majd.
Szerintem valamit félreérthettél, mert az össszefogásnak - vagy a hiányának - csak az önkormányzati választáson lesz jelentősége.
Az EP választás sima listás szavazás.
Összesen 21 mandátumról döntünk, vagyis mindenki különösebb tét nélkül leadhatja a voksát a neki legszimpatikusabb pártra...és amelyik legalább 5 %-ot szerez, annak mandátuma lesz.
...és legalább látható lesz, hogy hogyan is állnak a pártok. Melyiknek van valós támogatottsága és melyiknek nincs.
Ez igaz lehetne a KDNP-re is, amit nem is mérnek sehol.
Vélhetően igen, hiszen más, megbízható intézetek is hasonlót mondanak:
Ha a nézőpont, meg a többi közpénzzel kitömött propagandista helyében lennék, legalább 60 %-ra mérném a fideszt.
De a KDNP-t ők sem jegyzik. Még csak jelzés értékkel sem.
Én sokszor leírtam már, de ismét megteszem: aki ma Magyarországon kormányváltást akar ( tudom, nem parlamenti választás jön, de ebből a szempontból mindegy!), annak először el kell érnie,hogy a jelenlegi ellenzéket leváltsa.
Azt csak úgy lehet, hogy NEM szavaz rá, sem Gyurcsányra, sem Markyra, sem a többi sz@rra.
Aztán majd mikor kiesnek a politikai palettáról, jöhetnek az újak, a tényleg újak!
MOST az van, hogy pontosan a társadalom azon 20-30 százaléka, akik Orbánfóbiások, pontosan ők tartják életben azokat, akik miatt így sohasem lesznek képesek leváltani a Fideszt!!!
Ezt kellene felfogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!