Gyurcsányék alatt menni is volt az átlag kereset és most mennyi?
"Ez logikus már bocs ha emelkednek a fizetések akkor azt ki is kell ám termelni."
Azért te nem kicsit vagy fogyatékos. :)
"Akkor mit panaszkodsz nyertél már rajta"
ki panaszkodik te degenerált. a tény viszont, attól még tény marad, ne csak a fizetesekkel villogj. tipikus fideszes IQ harcos vagy.
ma 08:38
ma 09:00
2007 (a válság előtti utolsó jó év)
114 100 forint(455 euró) volt a nettó átlagkereset, ebből lehetett venni: 531 kiló kenyeret, 413 liter benzint, 104 kiló rövidkarajt, 2717 kWh áramot. (hogy legyen bármi is)
2023 november, kedvezmények nélküli átlagkereset:
413 100 forint (1077 euró), ebből lehet venni: 484 kiló kenyeret, 724 liter benzint, 158 kiló rövidkarajt, kb. 5000 kWh áramot(2530 a kedvezményes ár, után 75 forinttal számoltam, azért csak kb., ha a ksh-s átlagárat vennéd akkor 9 ezer +)
Most ilyen apróságokról, hogy hány kereső volt egy átlag családban 2007-ben és most mennyi már ne is beszéljünk.
A pontosabb képhez érdemesebb lehet inkább a nettót, a mediánt nézni és beleszámolni az inflációt is.
Itt pl. van egy jó grafikon az 1990-2021 időszak közötti inflációval korrigált nettó minimálbérekről:
Ilyen grafikon kéne a mediánnál és az átlagnál is.
De az is jó lenne ha településenként lennének az adatok, ahol látható, hogy vidéken sok hely le van szakadva:
Mindent összevetve nyilván nőttek a bérek és a reál bérek. Bár ha Gyurcsány maradt volna, akkor is nőttek volna, hiszen a világon, az EU-ban 2010 óta nagy gazdasági fellendülés ment végbe és ez ránk is hatással volt/van.
ma 09:32
jahh, a nettó átlagkereset és a KSH... szerintem ezt inkabb hagyjuk, a fideszesek mindig ebbe kapaszkodnak. ahogy előttem írta valaki, nezd meg a mediánt, es a reálértékeket kell nézni... tovabbá az is mindig kimarad, hogy Orbán eddig hány milliárd eurót hozott az EU-ból és mennyit Gyurcsány a 3 éve alatt...más faxával könnyű a csalánt verni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!