A fiatalok fognak akarni egy lenyomottan tartott bérű, akkumulátorgyár országban jövőt vagy ez még jobban kiüldözi őket külföldre?
Milyen fiatalok???
Már gyerek is alig születik :D
Ha most van lenyomva a bér, akkor eddig mi volt? 2010-ben a nettó 60 ezer szuper fizetés volt? 2010-ben a német fizetések átlagosan 4.5x voltak magasabbak, mint a magyar, jelenleg 3.5 az arány. Akkor nagyon szutyok volt a magyar fizetés, ma meg csak szutyok. És ez igaz az egész régióra, Horvátország mindjárt megszűnik. Bulgária és Románia lakossága gyorsabban párolog mint a járdán a tócsa egy forró napon, ahogy Szlovákia is.
Akku országban pedig akarnak élni. Németországban, Franciaországban, Angliában, Olaszországban... is épül az akkugyár. Majd oda kimegy a magyar és román robotolni. Hozzánk meg jön majd a filippi.
Ez egyénfüggő, majd mindenki eldönti maga.
Az akkumulátorgyárak, autógyárak, hasonló multik betelepülése egyébként nem lenyomja a béreket, hanem éppen ellenkezőleg. A betelepülésük nagy munkaerőkeresletet generál a környéken, sokszor magasabb bérekkel elszívják a munkaerőt máshonnan (ez inkább a kevésbé versenyképes, kisebb termelékenységű magyar vállalkozásoknak, tulajdonosaiknak rossz).
Az kérem, amit a 2. válaszoló ivott!🤣🤣🤣🤣
Tuti bolond az ember!😂😂
Nem tudom miért vitatják egyesek, hogy az olcsó munkaerőre van alapozva a magyar gazdaság, miközben ez a kimondott politikája a kormánynak és erről beszélnek a Gazdasági Minisztériumtól kezdve a Jegybankon át a gazdasági hírportálokig. Igen, volt keresetnövekedés 2010 óta, de ez engem, mint külföldi befektetőt nem érdekel, ahogy az sem érdekel, hogy a béreknek mekkora a vásárlóereje az adott országban. Engem az érdekel, hogy a régióhoz képest hogy alakulnak itt a bérek:
Emellett az is érdekel, hogy ezt a X összegű bért én hogyan tudom kigazdálkodni. Magyarországon folyamatosan gyengült a forint az euróhoz képest, ami azt jelenti, hogyha 10%-ot romlott az árfolyam, akkor a magyar munkavállaló talán kap majd tőlem 5-10% emelést, de ez nekem tavaly is 400 euróba került és idén is 400 euróba került.
És most hogy tervben van, hog százezrével jöjjenek a vendégmunkások, még kevesebb átlagos bérnövekményre számíthatnak a magyarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!