Szerintetek jogos hogy egy vendegmunkas ugyan azért a munkaert kevesebb pénzt kap?
Egyik gyárban állítólag néhány vendégmelos reklamált hogy ugyan azért a munkáért egy mongol 190 nettó kap egy magyar 280 e és hogy ez így nem teljesen korrekt .
De vegulis a mi fiataljaink se kapnak annyit Ausztriában mint egy osztrák.
Szóval vegulis nyugaton a mi fiataljaink zsákmányoljak ki .
Itthon mi meg a mongol kirgiz indonéz fiatalokat .
Látom bennük azért azt hogy dolgozni jönnek és lelkesek,az látszik az emberen hogyha változtatni akar az életen és azért ezt lattom a vendegmelosokon meg azt hogy van bennük kurázsi.bar néha olyanok mint a kis vadonbol jött emberek alap dolgokat is meg kell mutatni.
Az itthoni gyári melós meg dolgozik de úgy igazából kényszerbol mert nincs más.
Amúgy így belegondolva ha nekik ez nagy pénz.
Akor ha mi mennénk ki Mongóliába vagy Kirgiz földre akor gazdag emberként elhetnek a Magyarországon osszesporolt penzembol?
Nincs egyéni alku.a hazajukban megkeresi őket a munkakozvetito és darabszamra hozzák be őket.
Közvetítő alairat egy fix idejű fix bérel rendelkező szerzodest.
Nem tudom nekik beteg állomány van e egyáltalán?
Ez ilyen modernkori önkéntes rabszolgaság.
"De vegulis a mi fiataljaink se kapnak annyit Ausztriában mint egy osztrák"
Bár kétlem, hogy Ausztriában máshogy lenne, de én a németeknél ugyanazért a munkáért ugyanannyit kapok, mint a többiek. Elterés, csak évek után adódik. Tehát a német kollégám, aki itt dolgozik 1998 óta többet kap, mivel tablázat szerint és bizonyos évenként ugrik a fizetés. De aki annyi ideje van, mint én (5 év), azok fizetése ugyanannyi, pedig itt van, német, román, lengyel, magyar, ukrán, orosz, török, egy indiai...
Pedig azt hallani hogy sok helyen különösen a vendeglatasban szét dolgoztatjak a magyarokat nyugaton, akár szabálytalan körülmények között is.
Iparban gondolom több a szabály jobban szem előtt vagy .
Eu belül azért a mi magyarjainknak van valami reklamalasi esélye.meg nemis vagy olyan messze kultúra is hasonló.
De akik hozzánk jönnek 0 nyelvtudas mellet ugyan hol reklamalhatna barmiert is.nem is tudja itt milyen törvények vagy szokások vannak.
Ez a kihasznalas melegágya szerintem.
Én nem is merném bevalalni fordított helyzetben hogy én Indonéziában dolgozzak a világ tulfelen 0 nyelvtudasal más etnikumkent és más kultúrában.
Ezzek az emberek vagy nagyon bátrak vagy tényleg kilátástalan helyzetből jöttek.
16# ez kicsit logikátlan feltételezés hisz a multinak ez nem érne meg.oket meg kizárólag ez érdekli a nagy pénz kaszálás.
Valjuk be a gyáraknak olcsó rabszolgák kellenek akiket korlátlanul tuloraztathat.a keleti ember erre jobban alkalmas mint egy európai.
Arra leszek kíváncsi a jövőben ez milyen irányt vesz .
Hisz egy vendegmunkas ugyan úgy adózik a berebol mint mi valószínű tb is vonnak neki .
De pl csaladegyesitesre nincs joga amiért biztos hogy sokan harcolnak majd most is látom hogy valaki hozza a gyereket is valamilyen jogcímen.
Gondolom szimpla turista vízumot ha kap valaki utána kutya nem nézi meddig marad .
De ez alapvetően az egész világon egy dilemma lesz ha valaki itt dolgozik akkr egyenlő a helyi néppel vagy alacsonyabb rendű a szarmazasa miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!