Miért szimpatikus neked a baloldali politika?
"Gazdaságilag azért támogatom inkább a balos irányt, mert alaptételnek tartom, hogy az emberek többsége csak annyira saját sorsának kovácsa, amennyire azt a környezete megengedi."
Értem, mert ugye Te nagyon okos vagy! Sokkal nem megyek vissza az időben, de vizsgáljuk meg:
A Rákosi kormány nagyon jó volt, ugye?
A Kádár kormány nagyon jó volt, ugye?
Az Antall kormány nagyon jó volt, ugye?
A Gyurcsány kormány nagyon jó volt, ugye?
Elárulok egy titkot! Ezek tették tönkre magyarországot!!
A Magyar nép szerencsére nem olyan buta mint Te, mert ami most van azt a FIDESZ-nek köszönhetjük, mert ŐK a polgároknak is jót akarnak, és, ha valaki ezt nem érzi akkor elmebeteg!!
Másrészről:
A mai környezet mindent megenged, nem úgy van mint 40-50 éve!!
Ha van hozzá eszed és szorgalmad, kitartásod, a mai világban bármi lehetsz!!!
Ja!! Te segghülye vagy mindenhez, és milliókat akarsz keresni...
Az nem megy a mai világban!!! Sorry!!
"Értem ezt egy társadalmi szinten, elvégre egyedi példákkal mindent és annak az ellenkezőjét is cáfolni lehetne."
Ez nem igaz!! Ez csak köpködés!!
"Vannak kollektíven hasznos dolgok az életben, ilyen a családalapítás is, ami hosszútávon hozzájárul a nemzet fennmaradásához. Ezért támogatom azt a balos irányt, hogy legyenek családtámogatások."
A kormányunknak vannak családtámogatási segítségek!! Nem kevés!! A baloldalnak mi????
"Ugyancsak a kollektív haszonosulás elvén támogatom a tömegközlekedés erősítését, az oktatás jelentőségét stb."
A közlekedés olyan dolog szerinted, hogy akkor a 20 milliós autó helyett vegyen mindenki lovat, és akkor szuper lesz. Viszont ki takarítja akkor el a sok lóxart??
Az oktatással semmi gond nincs!! Ott tanulsz, amennyi eszed van!!
"Abszurdnak tartom azt a jobboldali megközelítést, hogy ahol pedig probléma van (pl. idehaza a romákkal), ott az legyen a megoldás, hogy zárjuk ki őket ezekből a közszolgáltatásokból, vagy hagyjuk rájuk rohadni a rendszert és ne adjunk támogatást annak a régiónak, mert "érdemi" alapon nem jár nekik"
Senki nem zárja ki idehaza a romákat semmiből!!! Rengeteg segélyt kapnak, de ha neked ez nem elég, akkor fogadj örökbe 2-4 romagyereket!! Lehet powerkodni!!!
"Aztán értelemszerűen a támogatást is el lehet b*szni, de itt ugye most ideológiai irányokról beszélünk, nem pedig konkrét intézkedési tervekről, vagy konkrét pártokról. Aki utóbbiak mentén próbálna belém kötni, annak most mondom, hogy vagy tanuljon meg szöveget értelmezni, vagy kopjon le."
Rendben!! Akkor próbálj szöveget értelmezni!!!
"A másik ok, amiért alapvetően a szociálisabb megközelítést szeretem az az, hogy az egyenlőtlenségek egy bizonyos szint után már kontraproduktívak. Kell a társadalomban a hierarchia, kell, hogy legyenek egyenlőtlenségek, hogy akik az alján vannak a rendszernek, legyen hova feltörniük, de az is fontos, hogy akik a tetején vannak a rendszernek, azok ne nőjenek túl nagyra, tartsuk fenn a versenyhelyzetet, kerüljük el a monopóliumot és az abból adódó holtteher veszteséget."
Butaságokat írsz, de legalább nagyon jól áll neked, és meg is vagy vele elégedve!!
"Nyilván, fontos feltétel, hogy következetesek maradjunk. Egy korrupt rendszer politológiai iránytól függetlenül szétcsesz minden próbálkozást."
Nézd meg a baloldalt!! Hazaértél!!!
"van baj nálad"
Az vigasztal, hogy nálad nagyobb!!
"Németországban példának okáért évtizedeken át jobboldali kormány volt Merkel asszony idejében is."
El is tüntették pillanatok alatt!!
"Talán 2 éve van baloldali kormány."
Most mi a helyzet? Nemsoká polgárháború lesz a németeknél!!
#22 A Rákosi és a Kádár kormány szélsőbaloldali volt. Az Antall kormány nem baloldali volt, hanem jobbközép. A Gyurcsány kormány sem baloldali volt, csak annak nevezte magát. Szavakban és retorikában baloldalinak látszottak, de valójában egy szélsőséges neoliberális politikát folytattak. A ball-jobb tengelyen inkább a szélsőjobbhoz voltak ők is közel. A fidesszel és az akkor még egyértelműen és vállaltan is szélsőjobboldali jobbikkal együtt bontották le a szociális védőhálót, és verték szét a társadalmi szolidaritást. Bár tény, hogy közel sem jutottak el odáig, mint jelenleg a fidesz. Az utolsó jelentősebb balközép párt a Magyarországi Szociáldemokrata Párt volt 1948-ig. Amikor a rendszerváltáskor megpróbáltak újra alakulni, az elsők között voltak, akiket kinyírtak. Jelenleg talán a Párbeszéd nevezhető még baloldalinak, de ők meg nem tudnak megerősödni.
Szóval nálunk igazán nincs is értelme jobb, meg bal oldalakról beszélni, mert semmi sem az, aminek látszik. Te meg látom, úgy vele, hogy fogalmad sincs, hogy mit jelent az a jobb és baloldal. Aki neked szimpatikus azt jobboldalinak tartod, aki meg nem azt baloldalinak. És nem tudsz csak szélsőségekben gondolkodni. Pedig pontosan egy VALÓDI jobbközép, és egy VALÓDI balközép kormányra volna szüksége ennek az országnak.
"Értem, mert ugye Te nagyon okos vagy!"
Nem, de birtokában vagyok annak a képességnek, amit úgy hívnak, hogy "elvonatkoztatás", vagy "absztakt gondolkodás" és amiket te úgy tűnik nem gyakoroltál. Még odáig sem jutottál el, hogy felismerd, a Fidesz főképp balos + neoliberális gazdaságpolitikát folytat.
Nem vitatkozom elmebetegekkel!!
A FIDESZ azért van a nagyedik ciklusban, mert mindent rosszul csinál, ugye sok elmebeteg???
Most jön a 40 milliós kérdés! Eddig ez kinek sikerült okoskák????
"Nem az a baj, hogy a #22 és a #24 is szavaz, hanem hogy ugyanannyit ér a szavazatuk."
Válaszol a főagy, a fizetett komcsi!!
Szerintem menj orvoshoz!! Talán-talán tudnak segíteni, de nem biztos!
"Miért szimpatikus neked a baloldali politika?"
Balkezes vagyok,balkormányos autót vezetek,a jobboldali politikával pedig eddig szerintem ez az ország balszerencsés volt eddig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!