Olyan lehetséges hogy liberális gondolkodásúként hányok a mai magyar baloldaltól?
#10-nek:
Ez most mi volt?!
"megtiszteled azzal, hogy vitába szállsz vele"
Vitatkozást csak az kezd, aki kifogyott az érvekből.
Időközben "leesett" hogy mi a helyzet veled. Populista vagy.
Ha valakinek nem értek egyet a véleményével, mert ugyan érvekkel támasztotta alá az álláspontját, de azok az érvek nem egyeznek az én értékrendemmel, akkor tiszteletben tartom az álláspontját, vagy nevezhetjük véleménynek, mert érthető hogy mit-miért tesz.
Tiszteletben tartom a véleményét azzal hogy nem próbálom meggyőzni a saját álláspontomról, mivel az övé is megalapozott!
Remélem nem volt túl magas a labda.
"Vitatkozást csak az kezd, aki kifogyott az érvekből."
. Mondom, hogy trollkodsz...
"Időközben "leesett" hogy mi a helyzet veled. Populista vagy."
. ez így van:
"populizmus
Az az irányzat, mely nem a politikai elit, hanem az átlagember érdekeit tartja szem előtt."
De gondolom, Te nem erre a jelentésre gondoltál...
"Ha valakinek nem értek egyet a véleményével, mert ugyan érvekkel támasztotta alá az álláspontját, de azok az érvek nem egyeznek az én értékrendemmel, akkor tiszteletben tartom az álláspontját, vagy nevezhetjük véleménynek, mert érthető hogy mit-miért tesz."
. Egy szóval nem mondtam, hogy kötelező vitázni. De azt állítani, hogy aki vitázik, az már nem liberális, egyszerűen abszurd.
Ráadásul Te eléggé egyértelműen kiállsz a relativizmus mellett, hogy mindenki azt hisz, amit akar, ugyanannyira érvényes, amivel nem értek egyet: vannak közös alapelvek különben szót érteni nem tudnánk egymással. Ez alapján meg minden vitának van értelme.
"Tiszteletben tartom a véleményét azzal hogy nem próbálom meggyőzni a saját álláspontomról, mivel az övé is megalapozott!"
. Tedd azt.
Szerintem meg alap és alap között van különbség: a jelenlegi politikai kultúrában is látszik, hogy akik ingoványos alapra építették a véleményüket, mennyire könnyen befolyásolhatók a propaganda által.
De mindegy is: tudod itt a gond a kettőnk beszélgetésével, hogy míg én legalább konzisztensen kitartok a véleményem mellett, Te már az első válaszoddal megszegted azt az alapelvedet, hogy nem győzködöd a másikat, nem vitázol.
Ezért is gondolom ezt egy tévútnak.
#12-nek:
Kezdjük mindjárt a végével. Nem győzködtelek, nem vitáztam veled, hanem kioktattalak.
Aki vitázik az nem tudja az álláspontját érvekkel alátámasztani, vagyis tudatosan erőszakolja a másikra a véleményét úgy, hogy azt sem tudja pontosan hogy mi az, amiről beszél. Csak tetszik neki az álláspont, vagy érdeke fűződik a pártolásához.
Erőszakos, elfogult, és ostoba. Nem pedig liberális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!